Formule 1

VIDEO - Eddie Irvine ziet veel overeenkomsten tussen Verstappen en Schumacher

Uitgegeven door Peter Vader • 11 juni 2021 10:29 • Print artikel

Voormalig Ferrari-ster Eddie Irvine zegt dat Max Verstappen van Red Bull de snelste coureur op de grid is en dat Max hem herinnert aan zijn Ferrari-teamgenoot Michael Schumacher, een tijdgenoot, een teamgenoot bij Benetton en vriend van Jos Verstappen. Voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine heeft parallellen getrokken tussen Max Verstappen en F1-legende Michael Schumacher, waarbij de Ier gelooft dat de Red Bull-ster momenteel de snelste coureur op de huidige grid is. Nu Red Bull eindelijk een auto ontwerpt die kan concurreren met Mercedes, heeft Verstappen zichzelf na de eerste zes ronden van het seizoen 2021 aan de leiding van het coureurskampioenschap weten te nestelen. De Nederlander heeft volgens Irvine uiterst consequent zijn weg naar de top gebaand en daarom vergelijkt Irvine de Red Bull-ster met de grote Ferrari-legende. "Het lijkt een beetje op het Michael Schumacher-effect", zei Irvine in een interview met Betway.com.

Max_Verstappen_en_Jos_Verstappen
Max Verstappen en Jos Verstappen

“Max altijd supersnel”
"Hij is (Max Verstappen, red.) is altijd supersnel geweest en je kunt zien dat hij verreweg de meest dominante teamleider op de grid is. Hij heeft veel, erg veel verschillende tweede coureurs in zijn team gehad en geen van hen is dicht bij hem in de buurt gekomen. Hoewel Lewis (Hamilton, red.) regelmatig wordt overgekwalificeerd en er regelmatig beter wordt gepresteerd door zijn teamgenoten (Rosberg!), zou je kunnen zeggen dat Verstappen waarschijnlijk het ultieme talent is, hoewel Lewis een volmaakte professional is en heel weinig zwakke plekken heeft. Het seizoen 2021 was tot nu toe geweldig. Verstappen is op dit moment absoluut de snelste coureur die er is, maar je moet toegeven dat Lewis Hamilton waarschijnlijk nog steeds de topcoureur is. Het was fantastisch om die twee jongens er tegenaan te zien gaan. Ik denk dat 2021 een geweldig seizoen wordt."

Formule 1 is oorlog
Irvine reageerde ook op de recente heen-en-weer opmerkingen, die beide coureurs richting de media hebben gemaakt, aldus een bericht van racingnews365.com. "Ik heb nooit een probleem gehad om persoonlijk te worden", legde Irvine uit. "Voor mij was het alles in één, de professionele en de persoonlijke situatie. Alles is eerlijk in de liefde en in de oorlog. Ik zie Formule 1 als oorlog, dus ik had er echt geen moeite mee om iets te bekritiseren of te zeggen waarvan ik dacht dat het me zou helpen. Ik was er voor mijzelf en voor mijn team, en ik gaf niet om iemand anders." De Ier benadrukte vervolgens de rollen van Valtteri Bottas en Sergio Perez, waarbij hij botweg verklaarde dat beide coureurs er waren om hun meer getalenteerde teamgenoten te ondersteunen. "Het is hun taak om hun best te doen en de belangen van het team te behartigen. Dat is alles", aldus Irvine. "Bottas heeft Hamilton voorheen vaker verslagen dan de laatste tijd. Perez is daarentegen nieuw naast Verstappen, maar Verstappen heeft laten zien dat het spel al voorbij is. Ze zijn allebei de ‘Nummer 2’, ik denk dat deze twee jongens het domweg verliezen van Hamilton en Verstappen, dat is een groot minpunt. Ik denk niet dat iemand in de Formule 1 het tegen die twee jongens zou kunnen opnemen en ze dan ook nog regelmatig zou verslaan. Ik denk wel dat Hamilton nu ouder wordt en zijn tempo is niet meer zo hoog als vroeger. Maar hij is nog steeds, zoals ik al zei, een volmaakte professional. Ik denk dat mensen weten dat iedereen die het tegen Verstappen opneemt, verslagen zal worden vanwege zijn pure snelheid."

"Michael was puur talent"
Irvine gaf eindelijk enig inzicht in hoe het was om met Michael Schumacher te werken. "Teamgenoot van Schumacher zijn was op een bepaalde manier geweldig, omdat ik mocht werken met iemand van wie ik nog steeds geloof dat hij de beste coureur aller tijden is", legde Irvine uit. "Natuurlijk zie je er zelf nooit bijzonder goed uit als je het opneemt tegen iemand als Michael Schumacher. Maar op een bepaalde manier had ik geluk, want tegen de tijd dat ik aankwam in Maranello, werd Schumacher al als héél erg als speciaal gezien. Het was moeilijk om van Michael iets te leren, want het was gewoon puur talent. Hij had gewoon een geweldig vermogen om het maximale uit een raceauto te halen. Dat was dat."

Ferrari_Eddie_Irvine_en_Michael_Schumacher
Eddie Irvine (links) en Michael Schumacher (rechts)


Bekijk de YouTube video over Eddie Irvine:
De F1-paddock is altijd een thuis geweest voor bijzondere karakters. Eén ervan was de in oktober 1993 in de F1 debuterende, voormalige Grand Prix-playboy Eddie Irvine. Zijn komst en jarenlange aanwezigheid, deed de gevestigde F1-orde op zijn grondvesten schudden in het midden van de jaren '90 en het begin van de jaren 2000. De Ier sloot zich aan bij het toenmalige Jordan-team voor zijn F1-debuut, en maakte het in zijn eerste race - Japan 1993 - zijn grootste tegenstander wereldkampioen Ayrton Senna van McLaren, gelijk erg moeilijk. Later werd Irvine de teamgenoot van die andere F1-icoon Michael Schumacher bij het al even iconische Ferrari. Bekijk de video en geniet van Eddie Irvine!
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS