Formule 1

Nikita Mazepin over teamgenoot Mick Schumacher: "Zijn naam maakt me niet uit, we zijn geen vrienden"

Uitgegeven door Bart • 7 januari 2021 11:02 • Print artikel

Nikita Mazepin heeft geen rooskleurige start van zijn Formule 1-carrière gemaakt. Nog voordat zelfs de wintertests zijn begonnen, heeft de 21-jarige Rus al bakken met kritiek over zich heen gekregen. In een groot interview met het Russische Match TV zegt de Haas-coureur dat de kritiek hem koud laat.

Nikita Mazepin


"Om bepaalde redenen word ik anders behandeld dan anderen en dat heeft niets met racen te maken", aldus Mazepin. "Ik ben inmiddels wel gewend om kritiek te krijgen en ik heb daar totaal geen last van."

De Rus verwacht een zwaar jaar in de F1 tegemoet te gaan en dan doelt hij op de niet zo competitieve Haas-bolide. "Misschien kunnen we wel met niemand het gevecht aan gaan. We moeten wel realistisch blijven, het wordt een moeilijk en zwaar seizoen."

Ondanks dat Haas veel achteraan zal rijden, zal er voldoende media-aandacht zijn door de aanwezigheid van Mick Schumacher. Mazepin: "Om eerlijk te zijn, maakt zijn naam me niet zo veel uit. We zijn geen vrienden, misschien zijn we oude bekenden, omdat we samen gekart hebben. Zijn achternaam kan tweeledig werken. Of het geeft extra kracht of het geeft extra druk en aandacht. Maar als je vizier dicht gaat, heb je geen tijd meer om daarover na te denken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS