Formule 1

Daniel Ricciardo verwacht dat Max Verstappens fouten zullen verdwijnen: "Heeft nu te maken met..."

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 26 augustus 2017 17:13 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Daniel Ricciardo is tevreden met de verontschuldiging die hij kreeg van zijn teamgenoot Max Verstappen na hun botsing in de eerste ronde tijdens de Grand Prix van Hongarije. Hij is van mening dat de fouten die de negentienjarige Red Bull-coureur maakt, zullen verdwijnen.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix België


Na een slechte start zakte Verstappen terug, werd vervolgens uitgedaagd door Ricciardo nadat hij in bocht naast de baan terecht was gekomen. In een poging om zijn verloren vijfde positie terug te krijgen, lanceerde de Nederlander een aanval aan de binnenkant van bocht 2, maar blokkeerde en raakte vervolgens zijn teamgenoot die daardoor uitviel. Verstappen kreeg een tijdstraf van tien seconden.

Ricciardo noemde Verstappen later een 'amateur'. Voorafgaand aan de Grand Prix van België zei de Australiër dat hij het incident achter zich heeft gelaten. "Het zijn dit soort kleine dingen die niet voor het eerst gebeuren. Is het een zwakte? Ik weet niet of het een zwakte is, ik denk dat hij het in de loop van de tijd uit zijn rijstijl zal bannen. Het heeft nu vooral met zijn jeugdigheid te maken, denk ik."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS