Autosport NL • Autosport NL Diversen

Andras Kiraly wint glansrijk Mazda MX-5 Cup in Zandvoort + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 19 mei 2019 16:37 • Print artikel

ZANDVOORT - Vandaag was er volop actie tijdens de druk bezochte Jumbo Racedagen in Zandvoort. András Kiraly startte zondag van poleposition tijdens de wedstrijd van de Mazda MX-5 Cup. Na een enerverende race wist hij zijn auto naar de winst te rijden.

Startopstelling

Kiraly kwam goed van zijn plek maar moest wel verdedigen omdat Marcel Dekker ook een goede start had. Dat gold tevens voor Paul Sieljes, die sterk uit de startblokken kwam. Kiraly ging als eerste de Tarzanbocht in, maar kon niet voorkomen dat Sieljes even later de leiding in de race overnam.

Kiraly nam de leiding weer over en liep weg omdat Sieljes en Dekker meer oog voor elkaar hadden in de strijd om plek twee en drie. Daardoor meldde Dominique Kraan zich bij de twee kemphanen. En daarachter sluit een grote groep aan met onder andere Joshua Kreuger.

András Király

Rogier de Wit spinde van de baan en veroorzaakte een safetycar situatie. Vijf minuten voor het einde werd de race hervat, maar even nadat de race weer op gang geschoten werd, waren het Olvier Naaktgeboren, Dick Freebird en Max de Bruijn die er met zijn drieën afgingen. Opnieuw ving de safetycar het veld op en werd uiteindelijk achter de safetycar afgevlagd. András Kiraly kon de gang naar het hoogste treetje op het podium maken, gevolgd door Marcel Dekker en Joshua Kreuger. Bij de junioren werd het podium verdeeld door Dominique Kraan, Maxime Oosten en Milan Teekens.

Uitslag Mazda MX-5 Cup race 2

Max MX-5 Cup race 2

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS