Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

4 uur lang spanning in de 4 uur van Monza, met een overwinning voor G-Drive Racing met Job van Uitert!

Uitgegeven door Peter Vader • 13 mei 2019 08:08 • Print artikel

Op een droge Monza-baan, keerde G-Drive Racing, de regerend ELMS-kampioen, in Italië terug naar het winnen van ELMS-races, nadat Norman Nato de Aurus 01-Gibson thuisbracht met slechts 2,1 seconden voorsprong op de no28 IDEC Sport Oreca van Paul Loup Chatin aan het einde van een dramatische 4 uur van Monza. Job Van Uitert brak het LMP2 ronderecord tijdens zijn stint en het was ook de debuutoverwinning voor Aurus, in de derde race voor de Russische fabrikant.

4H Monza Uitert winnaar G Drive RX foto Peter Vader
Job van Uitert racewinnaar met de G-Drive Aurus 01-Gibson!

Na vanaf de laatste startrij te moeten vertrekken na het missen van de kwalificatie voor de vieruurs race vanwege technische problemen, pakte Eurointernational zijn eerste ELMS overwinning sinds Monza 2018, toen Mikkel Jensen en Jens Petersen aan de kop van het LMP3 veld eindigden, 23 seconden voor de nr13 Inter Europol Competitie Ligier van Nigel Moore en Martin Hippe.

4H Monza nr 11 Jensen winnaar LMP3 RX foto Peter Vader
Mikkel Jensen behaalde de overwinning in de LMP3-divisie.

De nr77 Dempsey-Proton Racing Porsche won de overwinning in de LMGTE-divisie met Riccardo Pera en eindigde voor Matteo Cressoni in de nr66 JMW Motorsport Ferrari en de nr51 Luzich Racing F488 van Alessandro Pier Guidi.

4H Monza Dempsey Proton winnaar LMGTE RX foto Peter Vader
De Porsche van Dempsey Proton won de LMGTE-divisie.

RaceXpress-reporter Peter Vader was ter plekke aanwezig en volgde de verrichtingen van de aanwezige Nederlanders op de voet.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS