Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

4 Hours of Monza: pole voor Lapierre, Van Uitert tweede, Van der Zande vijfde, Légeret snelste LMP3, Cairoli snelste LMGTE

Uitgegeven door Peter Vader • 11 mei 2019 15:50 • Print artikel

Het Zwitserse team Cool Racing wist dankzij Nicolas Lapierre (1'34''967) zijn eerste pole position in de Europese Le Mans Series (ELMS) bij de 4 Hours of Monza veilig te stellen. De voormalig LMP2-winnaar van de 24 uur van Le Mans, realiseerde deze topprestatie aan het begin van de kwalificatiesessie, daarmee de ORECA n ° 28 Paul-Loup Chatin (IDEC Sport) naar de tweede startplaats verwijzend. Achter het stuur van de Aurus 01 Nr. 26 van G-Drive Racing, reed Norman Nato, teamgenoot van Job van Uitert, reed een tijd van 1m35.113 in de allerlaatste minuut, die hem een plaats op de eerste rij zou opleveren bij het vallen van de geblokte vlag. Hij was zelfs sneller dan Lapierre, maar omdat de rode vlag werd gezwaaid voordat Nato de finishlijn overschreed, leverde het geen pole op voor hem. De reden van de rode vlag was omdat Nico Jamin's ORECA # 30 (Duqueine Engineering) van de baan vloog. Geen schade voor de Franse coureur, die ongedeerd uit zijn auto stapte, terwijl de overige auto’s langzaam rijdend aan hem voorbijreden. Renger van der Zande realiseerde met zijn Oreca van Dragon Speed de vijfde snelste kwalificatietijd.

null

LMP3: de gelukkige verjaardag van Lucas Légeret
Na de viering van zijn achttiende verjaardag op vrijdag, heeft was de pole position in de LMP3-klasse de kers op de verjaardagstaart voor Lucas Légeret. Aan het stuur van zijn Norma-Nissan # 19 M Racing leverde hij een geweldige strijd voor de beste tijd in deze categorie. Deze snelste tijd van de jonge Zwitser (1'44''017) is twee tiende sneller dan van zijn naaste rivaal, en heeft hij bovendien de pole-position-tijd van 2018 met 1'3 seconden omlaag gebracht in de LMP3-categorie. Op de tweede plek zal de Norma #7 van Colin Noble (Nielsen Racing) zondag staan, om samen met Légeret op de eerste startrij van de LMP3-categorie voor de 4 Hours of Monza te vormen. Met 1'44'.224 leek de Schot Noble goed voor de poleposition toen hij onder de geblokte vlag doorging, nadat de tijd in de vijfde ronde van Légeret werd geannuleerd vanwege het overschrijden van de track-limieten op de baan. Maar er was nog steeds één ronde over voor de laatste poging en de jonge Zwitser gaf het maximum om hun tweede pole in drie races te veroveren. De andere kandidaat voor pole position, Damiano Fioravanti, start vanaf de tweede rij met de Norma No. 10 van het Oregon Team. De Italiaan zag twee van zijn tijden geannuleerd (overschrijding van de limieten van de baan) maar uiteindelijk wist hij zich voor Matthieu Lahaye en zijn Norma No. 17 (Ultimate) te plaatsen.

null

LMGTE: Porsche dubbel op Monza, tweede pole in twee races voor Cairoli
Porsche zal de eerste rij van de LMGTE-categorie voor deze 4 uur van Monza monopoliseren. Matteo Cairoli sleepte zijn tweede pole van het seizoen 2019 binnen, met twee snelle rondjes in de allerlaatste minuten van de kwalificatie. Hij reed een pole-tijd van 1'46''351 aan het stuur van zijn No. 77 Porsche van Dempsey-Proton Racing. De rondetijd van Cairoli is 1'2 seconden sneller dan de 2018 pole in deze categorie. Tijdens het eerste deel van de kwalificaties stonden Jörg Bergmeister en zijn # 56 Porsche (Team Project 1) aan de leiding en completeerde zijn snelste ronde in 1'46''270. Twee Ferrari ‘s staan op de tweede rij van de LMGTE Pro-klasse, met de nummer 55 van Matt Griffin (Spirit of Race) op de derde plaats en Andrea Piccini (Kessel Racing) op de vierde plaats.

null

De start van de 4 Hours of Monza is morgen, zondag 12 mei om 12.00 uur.

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS