Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Hankook 12H SPA: Red Camel-Jordans.nl bovenaan in TCE-divisie; zege Ivo en Rik Breukers en Francis Tjia

Uitgegeven door Peter Vader • 26 april 2019 16:34 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - De Red Camel-Jordans.nl CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Rik Breukers / Francis Tjia) behaalde een nipte overwinning in de TCE-divisie tijdens de Hankook 12H SPA. In de slotfase waren er nog twee last-minute tankstops en bovendien hing er een tijdstraf boven het hoofd van de CUPRA met het startnummer 101. Uiteindelijk reed Ivo Breukers na in totaal 232 ronden op het 7.004 kilometer lange Circuit de Spa-Francorchamps te hebben afgelegd, als winnaar over de eindstreep. Daarbij was beslissend dat hij bijna een ronde voorsprong had op de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Fabian Danz / Jan Sorensen / Kristian Jepsen). Hoewel het team nog een tijdstraf zal worden opgelegd, heeft deze geen invloed op de volgorde in de uitslag van de wedstrijd. “We moesten aan het eind echt heel goed oppassen met de ‘track limits’”, vertelde Ivo Breukers aan Joe Bradley van Radiolemans.com. “We wisten dat we nog een straf moesten uitzitten, en we wisten dat we nog een tankstop moesten maken, dus daarom lieten we Rik (Breukers, red.) zo lang mogelijk op de baan. We hadden uitgerekend dat Autorama (Motorsport) hetzelfde zou moeten doen, en dat maakte het verschil. Hadden ze slechts tien liter meer brandstof gehad, dan hadden zij gewonnen, en waren wij tweede geweest.”

12H Spa TCR race 4

Ondanks dat het team tijdens de nachtelijke stop de leiding in de TCE-divisie in handen had, is AC Motorsport (#188, Stephane Perrin / Vincent Radermecker / James Kaye) toch blij met de derde plaats in de TCE-divisie, nadat de voorpartij van de Audi RS 3 LMS na een zware crash in de privétest van donderdag tijdens een nachtelijke actie, compleet nieuw opgebouwd moest worden.

Nadat het team onlangs in Mugello de eerste podiumfinish met de gloednieuwe Aston Martin Vantage GT4 had behaald, stelde PROsport Performance (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Akhil Rabindra / Michael Munemann) nu in Spa, de eerste overwinning met de auto in de klasse SP3 veilig. Na een moeilijke race, die onder meer een kleine brand en een volledige wissel van de versnellingsbak omvatte, eindigde de CWS Engineering Ginetta G55 (#378, Colin White / Ian Stinton / Jean-Francois Brunot) verdiend als tweede. Dan Agro Racing behaalde zijn tweede A3-klassezege in Spa-Francorchamps op rij en maakte er gelijk een dubbel succes van. De Peugeot RCZ met het startnummer 685 (Nicolaj Kandborg / Lars Seistrup / Mikkel Gregersen / Steffan Jusjong) eindigde net voor de zusterauto met het nummer 686 (Sune Marcussen / Anders Rasmussen). Synchro Motorsport (#676, Alyn James / Daniel Wheeler / Matt Neal), die lange tijd aan de leiding in de klasse lag, behaalde na motor- en remproblemen met de Honda FK8-Civic Type-R de resterende podiumplaats in de klasse A3.

12H Spa 2019 TCR race 5

Het European Championship 2019 wordt volgende maand voortgezet op het Automotodrom Brno in Tsjechië op 24 en 25 mei. Na de Hankook 12H BRNO en de gebruikelijke zomerpauze in juni, keert de 24H SERIES terug naar Portugal voor de derde editie van de Hankook 24H PORTIMAO van 5-7 juli. Nadere informatie is te vinden op www.24hseries.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS