Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Komend weekend tweede ronde 24H SERIES European Championship met de Hankook 12H SPA

Uitgegeven door Peter Vader • 18 april 2019 13:05 • Print artikel

GENNEP – Na de succesvolle seizoenstart in Toscane vindt het vervolg van het European Championship van de 24H SERIES in de Belgische Ardennen plaats. Het wereldberoemde Circuit de Spa-Francorchamps is de locatie voor de tweede wedstrijd op 19 en 20 april, de Hankook 12H SPA. De 24H TCE SERIES en de 24H GT SERIES, beide powered by Hankook, komen hier in actie. Er zijn aparte startvelden voor de GT’s en de toerwagens, die samen een veld van bijna 50 auto’s vormen.

12H Spa vb1

In de afgelopen jaren was Spa-Francorchamps juist de plaats waar het European Championship werd afgesloten en waar de trofeeën werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Dit jaar is de ronde van de 24H SERIES op Spa-Francorchamps verplaatst van de traditionele datum in oktober naar april, om plaats te maken voor een nieuw evenement van Creventic, de TCR SPA 500, die van 4 tot en met 6 oktober op het programma staat. Hierbij gaat het om een op zichzelf staande lange-afstandsrace, waarin de TCR-toerwagens centraal staan. Deelname aan het nieuwe evenement op Spa-Francorchamps in oktober staat uitsluitend open voor teams met TCR-auto’s, terwijl bij het 24H SERIES European Championship in april, zowel GT’s als toerwagens aan de start verschijnen voor wat weer een spannende wedstrijd belooft te worden.

Tijdens de Hankook 12H SPA van vorig jaar behaalde Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha de overwinning in de 24H GT SERIES. Het Tsjechische team komt ook nu weer naar de Ardennen, op en top gemotiveerd na de recente zege bij de seizoenstart op Mugello. Met slechts één punt achterstand op het leidende Hofor Racing staat Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha op een gedeelde tweede plaats in de tussenstand van het GT-teamklassement in het European Championship, samen met Porsche Lorient Racing en Car Collection Motorsport, het winnende team van de Hankook 24H DUBAI. Nog eens twee punten daarachter staan Hofor Racing by Bonk Motorsport en RTR Projects op een gedeelde derde positie.

12H Spa vb2

De klasse A6, waarin de merken Audi, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche allemaal zijn vertegenwoordigd door klantenteams, voert met zeventien inschrijvingen het GT-segment aan. Twee MARC-silhouet-auto’s en een BMW komen uit in de SPX-klasse. De 991-klasse is met negen Porsche Cup-auto’s ook ditmaal weer sterk bezet, terwijl de GT4 klasse met elk twee inschrijvingen het GT-veld completeert.

Het Zwitserse team Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing behaalde twee overwinningen op rij in de TCE SERIES, in Dubai en Mugello en voert voorafgaand aan de race op Spa-Francorchamps de tussenstand van het 24H TCE SERIES European Championship aan. Natuurlijk streeft het Volkswagen-team er naar, om in de Belgische Ardennen de hattrick vol te maken, maar het krijgt te maken met sterke tegenstand in de TCR-klasse van acht andere teams met Audi, Cupra, Honda en Volkswagen. Een BMW en een Ginetta zijn ingeschreven in de klasse SP3. De klasse A3 omvat twee Peugeots, drie BMW ’s en een Honda. De 7 Race Series en de Clio Cup Central Europe zijn de officiële klassen in het voorprogramma van de Hankook 12H SPA. Beide series werken twee wedstrijden af op het legendarische Grand Prix-circuit in de Belgische Ardennen.

12H Spa vb3

De activiteiten voor de 24H SERIES powered by Hankook beginnen met de vrije training op vrijdag 19 april van 9.00-10.00 uur. De kwalificatie voor de 24H TCE SERIES volgt van 10.55-11.25 uur, de kwalificatie voor de 24H GT SERIES vindt van 11.30-12.00 uur plaats. Het eerste deel van de race wordt op vrijdag van 14.05-17.55 uur verreden. Hierna geldt een interventie met parc fermé-regeling. Het tweede deel van de race is op zaterdag van 10.05-17.55 uur.

Een livestream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het YouTube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock van Spa-Francorchamps: DRD International voor pitbox-inrichting en wanden, Stand21 Racewear en Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning en Shiny Wheels, waar wielen binnen enkele minuten kunnen worden gereinigd. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS