Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Autocoureur Simon Knap pakt mooi podium bij openingsrace van het Europese GT4 kampioenschap in Monza

Uitgegeven door Peter Vader • 17 april 2019 19:44 • Print artikel

Deze eerste twee races van het Europese GT4 kampioenschap werden afgelopen weekend verreden op het Formule 1 circuit van Monza in Italië. Voor deze races stonden er in de GT4-divisie 36 auto’s ingeschreven van elf verschillende merken. Dus ook dit seizoen weer volop spektakel op de baan. Simon Knap rijdt ook dit jaar weer voor het team van MDM Motorsport uit Badhoevedorp, wederom in een BMW M4 GT4, de auto waar hij ook vorig jaar actief in was. Wat nieuw is voor deze jaargang is dat er al op de donderdag getest kan worden gevolgd door twee vrije trainingen op vrijdag. Het eerste weekend van het nieuwe European GT4 seizoen sloten Simon Knap en zijn nieuwe teammaat, de Amerikaan Alec Udell, af met een podiumplaats.

Monza GT4 Knap vooraan RX foto Peter Vader

Zaterdagmorgen stonden de twee kwalificaties op het programma. Alec Udell nam de eerste kwalificatie voor zijn rekening en reed zich naar de vierde startpositie voor de eerste race. Simon Knap stapte daarna in de auto voor de tweede kwalificatie en had de pech dat hij twee keer zijn snelste ronde moest afbreken wegens code rood. Uiteindelijk wist hij in de laatste ronde toch nog een zevende startpositie uit het vuur te slepen. Pas op zondag werd bekend dat het een vijfde startplek zou worden, omdat er twee auto’s die voor hem stonden, werden teruggeplaatst door de organisatie.

GT4 Monza Simon Knap BMW RX foto Peter Vader

Op zaterdagmiddag was de eerste race. Udell was goed weg en wist de vierde plaats goed vast te houden. Hij leverde een paar stevige gevechten om daarna het stuur over te geven aan Simon Knap. Die kreeg de derde plaats in zijn schoot geworpen vanwege een drive- through van zijn voorligger. Ondanks heftig aandringen van zijn achtervolgers, wist hij Knap zich knap te handhaven op de derde plaats en behaalde hij zijn eerste podium van het jaar. “Ik ben blij met onze podiumplaats. Het is lekker om gelijk het seizoen met een podium te beginnen.”

De tweede race zou echter heel anders verlopen. Zondagmorgen regende het volop in Monza en kwam de buitentemperatuur niet boven de zeven graden. Simon Knap begon de race vanaf de vijfde startplaats. Hij reed eerst drie ronden achter de safety car vanwege de heftige regen, maar kon daarna doorstoten naar de derde plaats. Alec Udell nam het stuur over en direct in zijn eerste ronde ging het al mis. Vlak voor het ingaan van de beroemde bocht “Parabolica” raakte hij vanwege zeer slecht zicht één van de achterblijvers en beschadigde de auto dusdanig dat hij de pitstraat moest opzoeken. Daar werd geconstateerd dat de auto niet meer verder kon, wat natuurlijk een enorme domper betekende voor het hele team. Een naar einde van een op zich uitstekend verlopen weekend.

Nieuwe kansen komen er voor het team van MDM Motorsport tijdens de volgende twee races, die worden verreden op het circuit van Brands Hatch in Engeland op 4 en 5 mei.

GT4 Monza Simon Knap vooraan RX foto Peter Vader

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS