Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Leonard Hoogenboom gaat LMP2 rijden met Panis-Barthez Competition in ELMS: "Nog beter en nog sneller"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2019 20:48 • Print artikel

PAUL RICARD - Leonard Hoogenboom rijdt dit seizoen de European Le Mans Series (ELMS) in de LMP2-klasse. De negentienjarige coureur uit Numansdorp, die in 2018 kampioen werd in de LMP3 (Michelin Cup) komt uit voor het team Panis-Barthez Competition. Dit weekeinde maakt hij zijn debuut in de klasse tijdens de eerste race van het kampioenschap op het circuit van Paul Ricard. Zijn teamgenoten zijn Timothé Buret en Konstantin Tereschenko. Met hen deelt Leonard de LMP2-auto met startnummer 24.

Leonard Hoogenboom LMP2 Panis-Deniz Competition in ELMS

Voor de getalenteerde Zuid-Hollander is het kampioenschap bekend terrein. Vorig seizoen debuteerde hij er in de LMP3-klasse in de autosport. Hij werd prompt kampioen in de Michelin Cup LMP3. Daardoor stond Leonard voor dit seizoen bij meerdere LMP2-teams in de belangstelling. "Op het laatste moment is alles rond gekomen. Panis-Barthez Competition wilde me graag hebben omdat ik kampioen ben geworden, denk ik", zei Hoogenboom tegenover RaceXpress.nl. "En de test is heel goed gegaan. Zodoende heb ik al een paar jongens van het team ontmoet. In totaal zijn we met zes rijders en twee auto’s. Ik heb er een goed gevoel bij."

Het ELMS-seizoen telt ook dit jaar zes races. Daarbij worden de circuits van Paul Ricard, Monza, Barcelona, Silverstone, Spa-Francorchamps en Portimão aangedaan. Alleen het circuit van Silverstone kent Leonard niet. "Maar dat gaat wel goed komen. Ik denk dat er nog wel mogelijkheden komen om daar eerst nog te testen." Komend weekeinde rijdt hij in ieder geval op Paul Ricard al zijn eerste race. "Vorig jaar heb ik daar ook de eerste race van het seizoen gereden en gewonnen. Dat had ik toen echt niet verwacht."

Leonard Hoogenboom LMP2

Dit jaar gaat hij dus een stap hoger. Leonard had niet verwacht dat het allemaal zo goed zou gaan, bekent hij. "Natuurlijk bereid ik me goed voor, zorg ik dat ik er klaar voor ben. Ik heb wat dingen veranderd aan mijn training, maar het plaatje blijft min of meer hetzelfde. Wel heb ik meer kracht. Dat moet ook, want alles wordt dit jaar nog beter en nog sneller."

Leonard is te spreken over de samenwerking met het team. Die was meteen goed, zegt hij. "En de auto voelde goed. Die heeft veel grip, veel downforce en goede remmen. En hij heeft nog meer vermogen en dus snelheid. Het is gewoon een supergoede auto. Ik wist al wel een beetje wat ik kon verwachten, maar in de race wordt het echt wel anders dan in de LMP3."

Zijn doel voor dit seizoen is 'het maximale uit de auto halen en met z’n drieën zo ver mogelijk vooraan rijden'. "Normaal gesproken moeten we met dit team het podium kunnen halen. Iedereen heeft alles supergoed voor elkaar."

Leonard Hoogenboom LMP2

De afgelopen dagen kon het Nederlandse talent meters maken op Paul Ricard in de LMP2. Veel aandacht ging naar het nieuwe bandenmerk Dunlop waarmee Panis-Deniz Competition mee gaat rijden. "We rijden op Dunlop. Het betekende dat een andere set-up voor de auto. We moeten daar aan werken, maar we hebben de afgelopen twee dagen een goede stap gemaakt. We hebben met drie rijders de beschikbare tijd eerlijk verdeeld en het team moest wennen aan banden, maar het ziet er goed uit."

"Ik ben blij dat ik met de LMP2 race in de ELMS. De LMP2 is natuurlijk een waanzinnige auto met een goede downforce. We hebben goede teammaats en we zijn gemiddeld even snel. We kunnen aankomende vrijdag nog wat kleine dingetjes testen. Het is zeker een mooie uitdaging en een stapje hoger dan vorig jaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS