Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nieuwe uitdaging voor de Volkswagen ID.R: "Tianman heeft een mythische status in China"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2019 12:03 • Print artikel

Het elektrische prototype van Volkswagen, de ID.R gaat in handen van Romain Dumas een nieuwe uitdaging aan. In september gaat de Fransman proberen het record te breken op de Tianmen Shan Big Gate Road. Een klim van bijna 11 kilometer met 99 bochten op de Tianmen Berg in de provincie van Hunan. Volkswagen China gaat voor de poging van Dumas een competitie opzetten, waarin mensen een virtuele tijd op de route kunnen neerzetten. Op dit moment heeft de route nog geen officieel record.“De Volkswagen ID.R is een icoon dat perfect onze passie omarmt voor e-mobiliteit en onze expertise in de technologie van elektrisch rijden”, zegt Dr. Stephan Woellenstein, CEO van Volkswagen China en lid van het management van Volkswagen Pasenger Cars. "We kunnen de opgedane ervaring in autosport gebruiken om onze kennis uit te breiden en het in onze assemblage van elektrische productiemodellen opnemen.”

“Tianman heeft een mythische status in China, waar het bekend staat als de ‘Poort naar de Hemel”, voegt Sven Smeets van Volkswagen Motorsport daar aan toe. “De route is één van de meest ongelofelijke en lastige wegen in de wereld. Een andere speciale uitdaging voor de ID.R. Ons doel is om een nieuwe mijlpaal voor elektrische voertuigen neer te zetten en door dat te doen, de E-strategy van Volkswagen in China te ondersteunen, die dit jaar echt snelheid gaat oppakken.” Overigens reed Ho-Pin Tung vorig jaar op deze locatie met een Range Rover een trap van 45 graden op.

Voordat Dumas na de mythische plek afreist, gaat hij nog een poging doen om het ronderecord voor elektrische auto’s met de Volkswagen ID.R op de Nürburgring Nordschleife rijden. Inmiddels zijn de testen daarvoor reeds begonnen. Een datum voor de poging is overigens nog niet genoemd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS