Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nürburgring-Nordschleife komt tot leven met de VLN-testdag, boeiend startveld in 2019!

Uitgegeven door Miguel Bosch • 21 maart 2019 14:08 • Print artikel

Aanstaande zaterdag begint het nieuwe Nürburgring-Nordschleife-seizoen met de eerste race van het jaar. Om in het ritme te komen, vond afgelopen weekend de VLN Test- und Einstellfahrten plaats, de jaarlijkse openbare testsessie voorafgaand aan het seizoen.Hoewel de weersomstandigheden met een temperatuur van acht graden en regenbuien die overtrokken niet ideaal was, bleek de paddock op zaterdagochtend goed gevuld met racewagens uit de vele verschillende VLN-klassen.

Eén van de opmerkelijkste deelnemers was de SRT Viper GT3-R van Zakspeed. Het team maakte eind jaren ’90 en in het eerste decennium van de 20ste eeuw furore met de Viper op de Nürburgring met drie overwinningen in de 24 Uur van de Nürburgring, alvorens ook Zakspeed naar de GT3’s overstapte. Afgelopen zaterdag keerde het voormalige Formule 1-team, 20 jaar nadat het voor het eerst met een Viper over de Nordschleife scheurde, weer terug bij het cultmerk. Aan de auto zit overigens een Nederlands tintje: het betreft de Viper waarmee RaceArt in 2015 het kampioenschap in de Supercar Challenge won. Hoewel ondersteuning vanuit Dodge jaren geleden al gestopt is, is de Viper nog tot 2022 gehomologeerd.Porsche was met vier verschillende teams goed vertegenwoordigd, en allen kwamen in actie met minimaal één geüpgrade Porsche 991.2 GT3R. Naast het fabrieksteam van Manthey Racing waren ook Falken Motorsports, Frikadelli Racing en IronForce Racing van de partij. Frikadelli kan dit jaar op fabriekssteun voor de tweede Porsche van het team rekenen.

Naast een Porsche komt Falken ook dit jaar weer met de BMW M6 GT3 in actie. Het door Schnabl Engineering gerunde team kijkt terug op een succesvol 2018 waarin het twee wedstrijden wist te winnen en daarnaast meerdere keren het podium haalde. Stef Dusseldorp kruipt wederom achter het stuur van de BMW, die net als de Porsche een ongewijzigde rijdersbezetting kent.

KCMG gaat dit jaar de uitdaging van de Nordschleife aan. Het team uit Hong Kong komt naast de Intercontinental GT Challenge ook uit in de eerste drie VLN-wedstrijden en de 24 Uur van de Nürburgring. Daarvoor heeft het Nürburgring-kenners Christian Menzel en Philipp Wlazik ingehuurd om naast Josh Burdon, Alex Buncombe, Alex Fontana en Edoardo Liberati plaats te nemen in de twee Nissan GT-R Nismo GT3’s. Tijdens de testdag kwamen Menzel, Wlazik en Buncombe in actie om een gloednieuwe 2018-spec GT-R in te rijden.Na de Nürburgring jarenlang links te hebben laten liggen, komt Lamborghini met ondersteuning voor haar auto’s in de VLN. Konrad Motorsport heeft afgelopen winter de nieuwe 2019-spec Lamborghini Huracán GT3 Evo gekocht en talent Michele Di Martino voor een tweede jaar gecontracteerd. Naast de jonge Duitse piloot zullen dit seizoen fabrieksrijders plaatsnemen. Voor VLN1 zijn dat Marco Mapelli en Franck Perera, maar ook de naam van Lambo-superster Mirko Bortolotti wordt genoemd als mogelijke coureur voor de 24 Uur van de Nürburgring.

GTronix360° Team mcchip-dkr is het tweede team dat tijdens de test een Lamborghini de baan op stuurde. Het team rondom Danny Kubasik, racend onder het pseudoniem Dieter Schmidtmann, komt echter pas vanaf VLN4 met de Italiaanse bolide in actie, vóór die tijd ondersteunt zijn team het Nismo-fabrieksteam in de ‘N24’.De VLN-seizoensopener vindt aanstaande zaterdag plaats met de 65. ADAC Westfalenfahrt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS