Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Garage 59 bevestigt de overstap naar Aston Martins; Blancpain GT en IGTC-programma staan gepland voor 2019

Uitgegeven door Peter Vader • 3 maart 2019 04:11 • Print artikel

Garage 59 heeft bevestigd dat het dit jaar met Aston Martins zal rijden en gaat deelnemen aan de Blancpain GT Series Endurance Cup en de Intercontinental GT Challenge. Het Britse team, dat al lange tijd geassocieerd wordt met McLaren in de European GT Racing, is al geruime tijd gekoppeld aan een programma met de nieuwe Aston Martin Vantage GT3.

Aston Martin GT3 Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

Voormalig teammanager Tim Mullen, die sinds enige tijd is overgestapt naar FF Corse, vertelde Sportscar365 in november dat het team naar een Blancpain GT- en IGTC-programma keek met een andere Britse fabrikant. Het team zal een paar nieuwe Aston Martins inzetten in de vijf Blancpain GT Endurance-races, met één in de Pro-klasse en een andere in de Am-klasse. Het in East Midlands gevestigde team zal ook met een enkele auto deelnemen bij de laatste drie IGTC-rondes, in Spa, Suzuka en Kyalami.

"De Vantage GT3 ziet er geweldig uit. Het is een zeer high-end GT-auto op basis van een erg uitgebalanceerd ontwerp. Dus we hebben hoge verwachtingen van het komende seizoen ", zei teambaas Andrew Kirkaldy. "We kijken er naar uit om samen te werken met Aston Martin Racing, samen met nieuwe sponsors die in de toekomst zullen worden onthuld. Het was een interessant en plezierig proces om het team opnieuw op te zetten. Het enige wat je op dit moment kunt zien, is het nieuwe logo, maar we zullen binnenkort klaar zijn om je onze compleet nieuwe racestal te laten zien, waar we momenteel hard aan werken. "

Aston Martin Racing President David King voegde hieraan toe: "Dat Garage 59 ervoor heeft gekozen om met de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 in 2019 te racen, is een bevestiging van het potentieel van onze GT3-nieuwkomer en van het vermogen van Aston Martin Racing om concurrerende en klantgerichte raceauto's te leveren. We zijn erg blij met deze nieuwe toevoeging aan onze reeks van partnerteams en we kunnen nu met vertrouwen vooruit kijken naar het komend jaar in de wetenschap dat we een overtuigende aanwezigheid hebben in verschillende belangrijke GT-series over de hele wereld."

Aston Martin GT3 Le Mans 2018 achterzijde RX foto Peter Vader

Het team test momenteel op Circuit Paul Ricard met Andrew Watson, Chris Goodwin en Aston Martin-fabrieksdriver Jonny Adam. Hoewel het team zijn raceprogramma's nog niet bekend heeft gemaakt, verwachten we dat alle drie de racestoelen worden opgevuld met andere coureurs die vorig seizoen al ervaring hebben opgedaan met Garage 59's McLaren 650S GT3's.

Aston Martin heeft bevestigd dat Chris Goodwin, zijn deskundige testrijder met een lange staat van dienst, deel zal uitmaken van de teambezetting, hoogstwaarschijnlijk in de Am-auto vanwege zijn Bronze-beoordeling.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS