Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Extreem E droomt van deelname Fernando Alonso en Lewis Hamilton, die in elektrische SUV's racen: "Unieke sport en..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 februari 2019 06:18 • Print artikel

Extreme E is een nieuwe elektrische raceklasse die op verschillende locaties in de wereld gaat rijden. De sportief directeur van McLaren, Gil de Ferran laat weten dat het kampioenschap op de meest bijzondere plekken gaat rijden: rond de Noordpool, Himalaya, Sahara, het regenwoud in de Amazone en diverse eilanden in de Indische Oceaan. Het kampioenschap bestaat uit vijf wedstrijden waarin de coureurs offroad rijden.

Fernando Alonso

Op dit moment zijn er nog geen coureurs bekend, maar de Braziliaan heeft aansprekende naam voor het kampioenschap in gedachte. De voormalig coureur hoopt zowel Fernando Alonso als Lewis Hamilton naar het kampioenschap te halen, zo laat hij tijdens de lancering van de Extreme E in Londen weten.

“Ik sms'te vanmorgen met Alonso”, zei De Ferran tegen de Daily Mail. “Fernando zou zeker veel bijdragen. Hij is erg bekend, hij is leuk, hij is een fantastische coureur en het zou gaaf zijn om zo’n bekendheid als karakter in ons evenement te hebben. Dat trekt degene aan die houden van uitdagingen. Hij heeft een gevoel van avontuur en omgeving bewustzijn om zich heen hangen."

“Het zou gaaf zijn om Lewis Hamilton te laten deelnemen, racen en ook deel van het avontuur te laten zijn. Coureurs zouden veel toevoegen.”

De coureurs gaan racen in elektrische SUV’s, waarbij het kampioenschap als een documentaire wordt uitgezonden. “Extreme E biedt een unieke sport, avontuur en een vermakelijk concept dat niet eerder gezien en geweest is”, voegde de Braziliaan er aan toe. “De kijkers kunnen een compleet nieuwe manier van de sport verwachten, waarbij elke aflevering niet alleen het verhaal van de race vertelt, maar de noodzaak om deze verre locaties te beschermen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS