Formule 1

Adrian Newey zegt dat Red Bull mogelijk de controversiŽle velg van Mercedes gaat gebruiken

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2019 06:24 • Print artikel

Adrian Newey, die weer nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de Red Bull RB 15 van Max Verstappen, zegt dat dat de auto mogelijk dezelfde velgen gaat krijgen als Mercedes al reeds in 2018 gebruikte. Deze velgen zijn controversieel en gedurende afgelopen seizoen was er al de nodige discussie over de legaliteit. De FIA keurde echter het ontwerp goed en het lijkt er dus op dat we meer van deze velg gaan zien in het nieuwe jaar.

Mercedes new F1 wheel

Mercedes kende problemen met de achterbanden en kwam gedurende de zomer met een oplossing. Om de koeling te helpen, maakte men gaten in de velg zodat de luchtstroom werd vergroot en de temperatuur beheerst. Door andere teams werd de vraag gesteld of het ontwerp legaal was in verband met de aerodynamica. Door een technisch committee van de FIA werd vastgesteld dat de effecten slechts minimaal waren.

De Italiaanse versie van Motorsport zegt dat Red Bull mogelijk het ontwerp van de velg gaat kopiŽren. Overigens gebruikte Mercedes deze nieuwe velg niet in de laatste drie Grand Prix's, omdat er een dreiging van een protest van Ferrari in de lucht hing. Toto Wolff heeft al bevestigd dat deze velgen in 2019 gebruikt gaan worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS