Formule 1

Vijf Formule 1-coureurs zijn bevestigd voor tweede virtuele Grand Prix, nog geen Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 2 april 2020 14:01 • Print artikel

De Formule 1 heeft bevestigd dat vijf F1-coureurs komend weekend zullen deelnemen aan de tweede virtuele Grand Prix van het jaar. Dat zijn Charles Leclerc, Alex Albon, George Russell, Lando Norris en Nicholas Latifi. Dit weekend stond eigenlijk de race in Vietnam op het programma, maar dat circuit is niet beschikbaar in de 2019 versie van de game F1. Daarom wordt er geracet op het virtuele circuit van Albert Park in AustraliŽ. Max Verstappen heeft eerder al aangegeven voorlopig niet aan deze serie mee te doen, omdat hij de voorkeur geeft aan andere Esports varianten.

Lando Norris


De virtuele race op zondag 5 april begint om 21:00 uur Nederlandse tijd en wordt door de Formule 1 uitgezonden op het YouTube-kanaal, Twitch en de Facebook-pagina's.

Na de kwalificatie die de startvolgorde bepaalt gaat de race over 28 ronden. Door het verschil in niveau tussen coureurs, sim-rijders en andere sportpersoonlijkheden worden de instellingen zo aangepast dat het een spannende race zou moeten worden. Mindere goden hebben minder last van schade en zullen minder snel hun wielen blokkeren bij het remmen.

Staatsloterij trekking 2020 staatslot

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS