Formule 1

Einde F1-team Racing Point! Aston Martin met eigen fabrieksteam in de F1: "Speciale plek in mijn hart"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2020 12:34 • Print artikel

De komst van Aston Martin met een eigen fabrieksteam in de Formule 1 is officieel bevestigd. In 2021 is het na 61 jaar afwezigheid dat de fabrikant van luxe sportwagens met een officieel fabrieksteam komt. Tegelijkertijd komt daarmee een einde aan de naam van Racing Point in de hoogste klasse van de autosport.

Aston Martin in F1 Lawrence Stroll

De officiële bevestiging komt nadat de aandeelhouders van Aston Martin Lagonda hebben ingestemd met het ophalen van 536 miljoen aan ponden en een injectie van 260 miljoen pond door Yew Tree Consortium, dat geleid wordt door Lawrence Stroll. De Canadees wordt ook de CEO van Aston Martin.

“Het proces van het investeren in dit wondermooie automerk heeft al een aantal maanden veel van mijn aandacht en energie gevraagd. Er waren zeker wat slapeloze nachten”, zegt Stroll. “Tegelijkertijd is het een van de meest geweldige deals waar ik ooit bij betrokken ben. Auto’s zijn mijn passie, een groot deel van mijn leven en Aston Martin heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad."

“Om hier vandaag te staan en aan te konden dat de overeenkomst rond is, is een enorm privilege en een van de trotse momenten van mijn carričre. Met alle het papierwerk afgerond, kan ik mijn aandacht richten op het implementeren van de strategie om dit fantastische automerk zelfs meer succesvol te maken in de komende jaren voor ons.”

“Een merk met een erfgoed en historie als Aston Martin moet deelnemen aan het hoogste niveau van de autosport. Ik denk dat dit het meest gave is dat in het recente geschiedenis van de Formule 1 is gebeurd en ongelofelijk mooi is voor alle stakeholders in de sport, vooral de fans. Ik kan mij geen betere naam bedenken voor een Formule 1-team.”

“Onze investeringsstrategie plaatst de Formule 1 als centrale pijler voor onze wereldwijde marketing strategie en het is volkomen logisch om Racing Point voor dit doel te hernoemen. Aston Martin heeft gedurende haar historie erg succesvol deelgenomen aan diverse klassen in de motorsport, maar we hebben nu de kans om een fabrieksteam in de Formule 1 te creëren.”

“De wereldwijde spotlights van de Formule 1 zijn ongeëvenaard en we zullen dit bereik benutten om het merk Aston Martin in onze belangrijkste markten onder de aandacht te brengen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS