Formule 1

Race-skills Max Verstappen wordt geprezen: "Dat was buitenaards, duizelingwekkend"

Uitgegeven door Bart • 2 april 2020 06:50 • Print artikel

In tijden dat er niet geracet wordt op het circuit en studioprogramma's bemoeilijkt worden door een lockdown, heeft Sky Sports F1 gekozen voor het maken van een vodcast. Via videobellen bespreekt de Britse zender de stand van zaken in de Formule 1 met Martin Brundle, Karun Chandhok en Jenson Button. Laatstgenoemde wordt gevraagd naar zijn vier favoriete coureurs, maar wil er graag zes noemen. Als eerste noemt de Brit namen als Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Sebastian Vettel en komt dan als vierde uit bij Max Verstappen. Tot slot noemt hij ook Mika Hškkinen en Michael Schumacher.

Hamilton Verstappen


"Het is moeilijk om Hamilton te vergelijken met coureurs als Fangio, het is een compleet andere sport nu. Natuurlijk moet ik Fernando Alonso noemen en ook Sebastian Vettel."

En dan noemt Button de naam van Max Verstappen, een coureur waar hij al langer lovend over is. "Ik heb niet lang tegen hem gereden, maar hoe hij omgaat met lastige omstandigheden is geweldig. Kijk alleen naar BraziliŽ 2016. Dat was buitenaards en duizelingwekkend. Hij kan zo veel met een auto. Tijdens die race in BraziliŽ leek hij volledig de controle kwijt, maar terwijl iedere andere coureur al vijf keer zou zijn gecrasht, wist hij de auto op de baan te houden en tussen de andere auto's door te sturen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS