Formule 1

Fernando Alonso is terughoudend na de gigantische uitbraak in de USA: "Het lijkt wat te optimistisch!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 april 2020 06:10 • Print artikel

De IndyCar heeft plannen om 30 mei alweer de eerste IndyCar-race van het seizoen te rijden. Momenteel maakt het coronavirus nog de dienst uit en is keihard toegeslagen in de Verenigde Staten. Daarom denkt Fernando Alonso dat dit te optimistisch is. Zelf is de coureur in voorbereiding op de Indy 500 die reeds verplaatst is van mei naar augustus. "Het is lastig voor te stellen dat 30 mei de eerste race van dit jaar is", zei Alonso in een chat op Instagram. "Hopelijk kan het, maar het lijkt wat te optimistisch."

Fernando Alonso


De Spanjaard is ook van plan om het evenement in Barber Motorsport Park te bezoeken. Die race stond eigenlijk voor dit weekend op de kalender. "Mijn plannen waren oorspronkelijk om naar de simulator in Charlotte te gaan voor een aantal sessies en dan naar Barber om de race te kijken als voorbereiding op de Indy 500", aldus de voormalig F1-coureur.

"Nu gebeurt er niets in mei en ik duim voor de race in augustus. Met het team en McLaren gaan we bekijken hoe het seizoen er uit gaat zien. Hopelijk kunnen we snel de simulatiesessies met de Chevy starten. We staan standby en dat geldt voor iedereen. Tot die tijd wachten we thuis af, proberen we wat te fitnessen en oefeningen te doen."

Door het annuleren van de eerste vier races is de kalender van de Indycar teruggebracht van 17 naar 13 races.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS