Formule 1

Ex-teamgenoot gelooft in titelkans van Max Verstappen: "Ze hebben zichzelf het doel gesteld om wereldkampioen te worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2020 14:51 • Print artikel

Pierre Gasly rijdt dan zelf niet meer voor Red Bull Racing, maar heeft wel de kennis van de Honda-motor. De Franse Formule 1-coureur is er op basis van die kennis zeker van dat Max Verstappen kan gaan vechten voor de wereldtitel. “De resultaten spreken voor zichzelf natuurlijk”, aldus Gasly tegenover Canal+. “Als je kijkt naar de eerste periode van Honda met McLaren en je ziet dan waar ze nu staan. Dat is ongelofelijk! Ik heb nooit aan Honda getwijfeld, omdat ze één van de grootsten in de autosportwereld zijn. Ze hebben zichzelf tot doel gesteld om wereldkampioen te worden en ik weet zeker dat ze er alles aan gaan doen om dat te realiseren.”

Max Verstappen Pierre Gasly

Tijdens de winterperiode leek de Honda-motor goed te zijn en Red Bull lijkt in de buurt van Mercedes te zitten. Natuurlijk moeten we de start van het seizoen afwachten om te weten hoe het er echt voorstaat. “Op dit moment staan we allemaal op hetzelfde niveau als Lewis Hamilton in het kampioenschap”, zegt de Fransman. “Maar het speculeren tijdens de wintertest is erg lastig. Het lijkt erop dat we er een paar tienden vanaf zitten, maar je weet het pas als we losgaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS