Formule 1

Carlos Sainz Sr. vraagt om noodplan voor de F1: "Met budgetten als 200 tot 250 miljoen zijn de verliezen groot"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2020 13:29 • Print artikel

De Formule 1 moet volgens Carlos Sainz Sr. een plan opstarten voor het financieel ondersteunen van personeel, nu Covid-19 de wereld in haar greep heeft. De Spanjaard denkt aan iets als een ‘Temporary Employment Regulatie File (ERTE)’ voor de koningsklasse van de autosport. Het is inmiddels al ingesteld in het Spaanse professionele voetbal en zorgt er voor dat werknemers nu op non-actief worden gesteld, maar weer aangesteld worden als alle activiteiten weer opgestart worden.

Carlos Sainz Sr


“Ik denk dat ERTE in de Formule 1 aanstaande is”, zegt Sainz voor de radiozender Cadena Ser. “Het nieuws zal snel komen. In de Formule 1 werken veel mensen en als er geen races zijn, is er geen inkomen. Met budgetten als 200 tot 250 miljoen euro zijn de verliezen groot. Er moet iets veranderen, want dit stilletjes uitzitten kunnen de teams niet."

De Spanjaard heeft er vertrouwen in dat alles in de wereld van de Formule 1 uiteindelijk weer naar normaal gaat. “Ik hoop dat er een wereldkampioenschap komt. We zullen niet voor altijd opgesloten blijven zitten en de doktoren en onderzoekers gaan een oplossing voor dit probleem vinden. Hopelijk kunnen we binnen drie weken of een maand weer een normaal leven leiden.”

Toch zegt Sainz dat hij zich zorgen maakt om Groot-Brittannië. “De wereld van de Formule 1 is erg afhankelijk van wat er in Engeland gebeurd, maar ze lopen achter op ons en hebben niet zulke stevige maatregelen ingesteld.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS