Formule 1

Max Verstappen weet niet zeker hoe goed Red Bull is: "Alles voelt snel en het voelt alsof we veel grip hebben, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 februari 2020 19:26 • Print artikel

Max Verstappen en Red Bull konden terugkijken op een goede vierde dag van de wintertests in Barcelona. Nadat Alex Albon de ochtendsessie voor zijn rekening had genomen, kroop Verstappen na de lunch achter het stuur van de RB16. Hij reed 83 ronden en liet de stopwatches stilstaan op 1:17.347. Deze snelste ronde reed hij op de gele C3-banden en daarmee steeg hij naar de tweede tijd van de dag achter de verrassende snelste man van de dag: Robert Kubica.

Max Verstappen Red Bull RB16 Barcelona

“We reden de hele tijd twee snelle ronden met daartussen een cooldown-ronde, waarna we weer een lange run deden. Dit ging aaneengesloten, dus ik kwam de pits binnen voor een aanpassing aan de voorvleugel en ging weer door. Dat is ook hoe we willen testen”, verklaarde Max Verstappen na de vierde testdag in Barcelona. “Het is nu nog lastig om te zeggen of de auto goed genoeg is. Alles voelt snel en het voelt alsof we veel grip hebben, maar dat hebben de andere auto’s ook. Testen zegt dus nog niet zo heel veel. Het belangrijkste is dat we veel dingen uitproberen en weten waar de auto op reageert.”

“We moeten het beter doen dan vorig jaar en daar werken we ook hard aan. Tot nu toe voelt de auto zeker als een verbetering, maar dat moet ook als je voor het kampioenschap wilt vechten", zei Max Verstappen. "We focussen ons gewoon op onszelf, en dan zien we in Melbourne waar we staan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS