Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Is driemaal scheepsrecht voor Fernando Alonso?: "Speciale relatie met McLaren"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 26 februari 2020 18:02 • Print artikel

Driemaal is scheepsrecht, althans dat zou op moeten gaan voor Fernando Alonso. De tweevoudig Formule 1 wereldkampioen die op jacht is naar de Triple Crown gaat op 24 mei nogmaals deelnemen aan de roemruchte Indy 500. De Spanjaard rijdt voor het Arrow McLaren SP team. In 2017 maakte Alonso zijn debuut op het circuit van Indianapolis maar haalde de eindstreep niet. In 2019 hield het avontuur op na een desastreuze kwalificatie. In 2020 zal het moeten gebeuren.

Fernando Alonso


"Ik ben een racer en de Indy 500 is de grootste race ter wereld", stelde Alonso. "Ik houd van de ongelooflijke fans die het voor ons rijders zo speciaal maken. Ik heb maximum respect voor deze race en iedereen die eraan deelneemt. Ik heb een speciale relatie met McLaren en we hebben samen veel meegemaakt. Dat schept een band."

De Triple Crown bestaat uit een overwinning in de 24 Uur van Le Mans, de Grand Prix van Monaco en de Indy 500. De enige coureur die de ‘Triple Crown’ heeft behaald is Graham Hill. Graham Hill, de vader van Damon Hill, won vijf keer de Grand Prix van Monaco en twee keer het wereldkampioenschap Formule 1. In 1972 rondde de Brit de 'Triple Crown' af met het binnenhalen van de 24 Uren van Le Mans.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS