Formule 1

Goed nieuws: Daniel Abt is na zijn ongeval in Mexico weer geheel fit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 februari 2020 09:39 • Print artikel

Na optredens in het Midden-Oosten en Midden- en Zuid-Amerika komt het FIA ABB Formule E-kampioenschap nu in Afrika in actie. Aanstaande zaterdag rijden Audi Sport Abt Schaeffler met coureurs Daniel Abt en Lucas di Grassi in de vijfde seizoensrace in de Marokkaanse stad Marrakesh. Goed nieuws: Daniel Abt is na zijn ongeval in Mexico weer geheel fit en klaar voor zijn volgende optreden met de Audi e-tron FE06.

Audi Sport Abt Schaeffler Daniel Abt en Luca di Grassi

Tijdens de training in Mexico was hij door een softwareprobleem van de baan geraakt en moest hij voor de race voor controle naar het ziekenhuis. “Ik had grote plannen voor Mexico, een van mijn favoriete races, en dat probeer ik nu in Marrakesh in te halen”, aldus Abt.

Het circuit in Marrakesh is een mix van een permanente baan en gewone straten. Vorig jaar hadden de coureurs van het team Audi Sport Abt Schaeffler er een lastige race, maar eindigden in ieder geval nog in de top tien. Lucas di Grassi komt als vijfde in de tussenstand van het kampioenschap naar Marokko. Zijn achterstand op de klassementsleider bedraagt slechts 15 punten. “Mijn doel voor Marrakesh is een betere kwalificatie. Met een startplaats in de top tien is alles mogelijk”, zo zegt hij.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS