Formule 1

Beste start in de Formule 1 in jaren! "We proberen constant nieuwe onderdelen uit, soms met langere bezorgtijden..."

Uitgegeven door Bart • 25 februari 2020 20:30 • Print artikel

Er mag in 2020 veel verwacht worden van McLaren. Het team van Carlos Sainz en Lando Norris pakte vorig seizoen de titel van 'the best of the rest' stevig in handen en hoopt die positie uit te bouwen. Het team uit Woking hoopt het gat naar de top 3 verder te dichten. Om dat voor elkaar te krijgen, zal McLaren betrouwbaarder moeten worden, want te vaak moest een McLaren vorig jaar de strijd staken.

Lando Norris


Daarom lag de insteek tijdens de eerste testweek in Barcelona op betrouwbaarheid en dat stemde teambaas Andreas Seidl meer dan tevreden. "We hebben geen grote mechanische problemen gekend", aldus Seidl in gesprek met Motorsport. "We zijn echt enorm blij met hoe het tot nu toe gaat. En om verschillende redenen. Als je kijkt naar het aantal ronden, zijn we heel betrouwbaar gebleken. Dit was de beste start in jaren voor McLaren."

"Dat is een grote beloning voor het harde werk dat het hele team de laatste maanden in de auto heeft gestopt. Deze stap betaalt zich uit. Daar ben ik zeer tevreden over. Ik ben zeer blij dat we veel zaken hebben kunnen afvinken. Omdat we geen betrouwbaarheidsproblemen hebben gehad, hebben we iedere dag ons volledige programma kunnen draaien."

Rondetijden zeggen volgens Seidl dan ook niks. Carlos Sainz noteerde de 12e tijd tijdens de eerste testweek. "We kijken niet naar rondetijden", zo zegt Seidl. "We proberen constant nieuwe onderdelen uit, soms met langere bezorgtijden vanuit de fabriek. Vrijdag hebben we in de ochtend een andere voorvleugel getest en tot nu toe doet de auto alles dat we van te voren hadden verwacht. Dat is mooi om te zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS