Formule 1

Ocon botste letterlijk en figuurlijk met Max Verstappen: Daniel Ricciardo waarschuwt zijn nieuwe teamgenoot: "Problemen met Max..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 februari 2020 11:41 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft bij Renault Sport F1 in 2020 Esteban Ocon als teamgenoot. Nu heeft de Franse Formule 1-coureur de naam van een rijder, die graag het gevecht met anderen aangaat, zowel op als naast de baan. Zo botste Ocon letterlijk en figuurlijk met Max Verstappen, maar ook met zijn voormalig teamgenoot Sergio Perez. De Australiër waarschuwt zijn kersverse teamgenoot alvast.

Max Verstappen Esteban Ocon crash

“Hij heeft problemen gehad met Perez, problemen met Max”, zegt Ricciardo over zijn nieuwe teamgenoot tegen The Age. “Wij..., hij en ik, moeten begrijpen dat we nog niet vechten voor overwinningen, dus voor ons om elkaars hoofd er af te trekken is niet de manier waarop we moeten werken. We moeten slim zijn en elkaar helpen om het team samen vooruit te brengen. Ik heb geen intenties om iets anders te doen dan dat.”

De Australiër reed al eerder tegen een jong nieuw talent bij Red Bull; ene Max Verstappen... De Renault-coureur zegt die ervaring te gebruiken om, zo om te gaan met Ocon. “Ik heb er wat van mogen proeven toen Max naar Red Bull kwam als de nieuwe jonge hond. Ik was de gevestigde orde, dus het is niet nieuw voor mij”, zegt Ricciardo. “Ik weet dat als hij mij begint te verslaan, dat het een ander verhaal gaat worden, maar ik denk er niet veel aan. Tot hij me begint te verslaan, pak ik elke mogelijkheid heb om hem te verslaan, dus ga ik doen wat ik kan, om zeker te stellen dat ik degene ben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS