Formule 1

Renault stelt de tweede krachtigste motor achter Ferrari te hebben

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 januari 2020 17:08 • Print artikel

PARIJS - Renault-motorchef Remi Taffin is van mening dat de Franse fabrikant in de Formule 1 qua vermogen van zijn krachtbron de tweede plaats inneemt achter Ferrari. Na jaren van ondermaats presteren in het hybridetijdperk zou Renault in 2019 grote winst hebben gevonden zoals de resultaten in Montreal en Monza laten zien.

Renault F1


Renault beweerde tijdens het seizoen een krachtbron te hebben die meer dan 1000 pk leverde, en nu, beoordelend waar ze staan in vergelijking met hun collega's, had Taffin een andere gewaagde claim. "We zijn in een hevige strijd verwikkeld met Mercedes en Ferrari voor wat betreft motorprestaties", zei hij tegen het Duitse Auto Motor und Sport.

"Mercedes ligt een beetje achter ons, Ferrari een beetje voor ons. Honda ligt een stap achter, maar vandaag de dag hebben we het niet meer over verschillen van 50 kilowatt. Tussen Ferrari, Mercedes en ons ligt zo'n vijf en tien kilowatt. Bij Honda liggen ze misschien 15 of 20 kilowatt achter."

Het verifiŽren van die bewering is heel moeilijk, hoewel het waar is dat het afgelopen jaar zag een sterke convergentie liet zien in de prestaties van de verschillende motorproducenten, met name nadat Ferrari leek vastgepend te zijn door technische richtlijnen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS