Formule 1

Ocon noemt Verstappen sterkere tegenstander dan Leclerc in karttijd: "Waarschijnlijk nog heviger dan mijn strijd met Charles"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 januari 2020 18:38 • Print artikel

Esteban Ocon maakt komend seizoen voor Renault zijn comeback in de Formule 1. Tijdens zijn laatste seizoen in de Formule 1, 2018, had de Fransman een grote aanvaring met Verstappen tijdens de Grand Prix van BraziliŽ. Ocon staat er echter op dat er 'respect' is tussen hem en Max Verstappen. Wel rekent hij opnieuw op een hevige strijd.

Esteban Ocon Max Verstappen


"We zijn professionele coureurs, dus het gaat er niet om dat er problemen ontstaan en wat de vorige keer op de baan gebeurde, gebeurde op de baan. Maar er was natuurlijk wel wat spanning in de tijd dat we heel dicht bij elkaar reden, maar we hadden altijd respect voor elkaar en dat is belangrijk."

Op de vraag wat ervoor zorgde dat die relatie zich zo heeft ontwikkeld, antwoordde hij: "Karting. We zaten heel dicht bij elkaar in het karten. Onze strijd was waarschijnlijk nog heviger dan mijn strijd met Charles [Leclerc]. In de Formule 3 raceten we voor de titel. Het was een grote rivaliteit zoals die er altijd is geweest in elke sport tussen twee jongens. Maar zoals ik al zei, het belangrijkste is om na te denken over je gedrag op en buiten de baan. Buiten de baan moet die respectvol zijn en zo is het."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS