Formule 1

Ocon had Mercedes gewaarschuwd voor Leclerc: "Niemand geloofde me toen. Nu geloven ze me!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 januari 2020 14:34 • Print artikel

Na een veelbelovend eerste seizoen in de Formule 1 kwam Leclerc al snel bij Ferrari, waar hij Kimi Räikkönen opvolgde. En het minste wat gezegd kan worden is dat de Monegask zeer indrukwekkend was. Hij maakte indruk op iedereen, behalve op Esteban Ocon

Esteban Ocon Renault F1 Ferrari Charles Leclerc


Leclerc werd vorig jaar tweevoudig Grand Prix-winnaar en pakte zeven pole positions, meer dan elke andere coureur: Leclerc slaagde er zelfs in hoger te eindigen dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel in het algemeen klassement. Een succes dat Ocon niet verraste.

De Fransman, vorig seizoen de derde Mercedes-coureur, had het Duitse team gewaarschuwd dat Leclerc de echte dreiging was voor Mercedes, niet Vettel. "Ik heb iedereen verteld dat Charles Sebastian zou verslaan", zegt Ocon. "Ik vertelde iedereen, inclusief Mercedes, dat Charles op dit niveau zou presteren en dat hij Sebastian na een paar races zou verslaan en niemand geloofde me toen. Nu geloven ze me!"

"Ik heb lang tegen Charles geracet en hij is één van de sterkste jongens die ik ken. Ik heb tegen hem en Max geracet. Zij waren de twee besten. Ik ben dus niet echt verbaasd, maar ik hoop dat we nog heel lang in de Formule 1 zullen racen en voor de titel zullen vechten", aldus Ocon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS