Formule 1

"Ik voelde me net een robot bij Red Bull! Ze zeiden me steeds: eet dit, zeg dit, lach hier, slaap om deze tijd.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 januari 2020 11:42 • Print artikel

Dr. Helmut Marko sloot een comeback van Jean-Eric Vergne in de Formule 1 uit. Nu blijkt de Fransman, die bij Toro Rosso werd vervangen door Max Verstappen, zelf ook niet zit te wachten op een terugkeer naar de hoogste klasse van de autosport. De Franse coureur voelde zich een ‘robot’ toen hij bij Red Bull in de F1 reed.

RedBull STR Daniel Ricciardo en Jean Eric Verge


“Ze zeiden me steeds ‘eet dit, slaap om deze tijd, doe zoveel mogelijk sport, zeg dit, lach hier, geen grappen”, aldus Vergne tegenover L’Equipe. “Het doet me denken aan een robot. Dus als je in de auto stapt, kun je er niet meer blij mee zijn, je voelt je niet jezelf. En ik hou ook van plezier. Ik hou van wat ik doe. Waarom moet ik me anders gedragen, als ik dat niet wil? Maar natuurlijk ben ik trots dat ik in de Formule 1 kwam.”

Vergne reed drie seizoen voor Toro Rosso en verloor zijn positie aan Max Verstappen. Vergne erkent dat hij fouten maakte. “Ik voelde mijn status, ik dacht dat ik de koning was, dat ik alles aan kon”, vertelt de inmiddels 29-jarige Fransman. “Maar mensen zeiden dat ik te vol met negativiteit zat, omdat ik nooit lachte. En dat was waar. Het duurde even voordat ik me realiseerde dat je moet lachen.”

Vergne zegt dat Marko hem vertelde dat hij na het seizoen 2014 uit het programma van Red Bull werd gezet. “Het werd me in de zomerpauze verteld, toen ik met mijn familie was”, aldus de Fransman. “Het sloeg in als een bom. Al mijn dromen vielen in duigen. Toen ik de Formule 1 verliet, raakte mijn geld op. Ik was dom en verdiende niet veel geld bij Red Bull. Mensen denken dat de Formule 1 vol met geld zit en ik zag mijzelf ook als miljonair, dus ik besteedde alles met hoog tempo. Het nam twee jaar in beslag om mij te herstellen.”

Het feit is dat Red Bull wel voor veel rijders een dure race-carrière financiert en daar mag best wat tegenover staan...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS