Formule 1

Red Bull was 'lastige' omgeving: "Coureur wil steun voelen en niet denken dat de volgende race zijn laatste kan zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2020 08:03 • Print artikel

Red Bull was voor Carlos Sainz een ‘lastige’ omgeving. Zo zegt zijn huidige teambaas bij McLaren Zak Brown. De 25-jarige Spanjaard kwam via het rijdersprogramma van de energiedrankenfabrikant in de Formule 1 en reed tot en met 2017 voor Toro Rosso onder meer met Max Verstappen als teamgenoot. Vervolgens stapte Sainz over naar Renault en begin vorig jaar naar zijn huidige team McLaren.

Carlos Sainz


“Carlos was ongelofelijk bij ons”, aldus Brown tegenover het Spaanse Marca. “In zijn tijd bij Red Bull-Toro Rosso had hij slechts een eenjarig contract. Het mag duidelijk zijn dat Red Bull een fantastisch team is, maar ze kunnen lastig zijn met hun coureurs. Ik denk dat Carlos een coureur is die steun wil voelen en niet moet denken dat de volgende race zijn laatste kan zijn. Dat is een sfeer die zij soms creëren.”

De Amerikaan is ook blij met zijn andere coureur Lando Norris, waar hij ook manager van is. “Het was een risico, omdat Lando de jongste Britse coureur is”, zegt Brown over zijn pupil. “Maar vanaf de eerste vrije training was hij indrukwekkend. Zelfs toen hij in de Daytona 24 uur met Fernando Alonso reed, was er een discussie over wie de snelste was. Lando nam de uitdaging aan, maar hij wist dat hij er klaar voor was toen hij zijn eerste vrije training deed. Hij was net zo ontspannen als op de grid van een Formule Renault-race. Hij leek kalm en had meteen de snelheid.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS