Formule 1

Leipert Mercedes-AMG-klantenteam klaar voor de DTM-Trophy: "Ideale aanvulling op ons sportprogramma voor klanten"

Uitgegeven door Peter Vader • 25 januari 2020 13:00 • Print artikel

Leipert Motorsport geeft de DTM-Trophy nog meer kleur. Het team uit Wegberg in de buurt van Mönchengladbach, vorig jaar nog de klasse winnaar in het Mercedes-AMG Customer Racing Championship, zal dit seizoen gaan deelnemen met twee Mercedes-AMG’s in de nieuwe DTM Trophy-raceserie. De DTM-Trophy is een nieuwe GT-raceserie die tijdens de DTM-weekenden van 2020 wordt georganiseerd als onderdeel van het ondersteunende programma van de DTM. Het seizoen begint van 24 tot 26 april in Zolder (België) en eindigt in het eerste weekend van oktober op de Hockenheimring.

Leipert_MercedesAMG_GT4_DTM

"Grote interesse op de coureursmarkt"
"Voor ons is de betrokkenheid bij de DTM Trophy de ideale aanvulling op ons klantensportprogramma", zegt teambaas Marcel Leipert. “We zijn al jaren vertegenwoordigd in verschillende raceseries over de hele wereld en we hebben vele successen geboekt. Nu zijn we blij om vertegenwoordigd te zijn op het DTM-platform. Er is grote belangstelling op de coureursmarkt voor deze serie. We zullen binnenkort een beslissing bekendmaken over de bezetting van onze twee voertuigen. "

Ervaren team
"Met Leipert Motorsport verrijkt een zeer ervaren en even professioneel team de DTM-Trophy", zegt Frederic Elsner, Director Event bij de DTM-marketeer ITR. “Bij langeafstands- of sprintraces, met verschillende auto’s en merken heeft Leipert overal succes gehad. Afgezien daarvan kunnen fans zich verheugen op het spectaculaire geluid van de 4,0-liter V8-motoren van de Mercedes-AMG tijdens de DTM-raceweekends.”

Leipert_MecedesAMG_GT4_Mann_Filter_DTM

Aantrekkelijke prijzenpot
Geïnteresseerde teams kunnen zich tot 11 maart 2020 aanmelden bij de DTM-overkoepelende organisatie ITR. Het inschrijfgeld bedraagt 23.000 euro plus btw per deelnemer, waarbij naast banden van seriepartner Hankook de brandstof ook gratis beschikbaar wordt gesteld aan deelnemers, bij alle officiële evenementen van de DTM Trophy. Na het einde van het seizoen wordt in totaal 150.000 euro aan prijzengeld verdeeld over de topdrie van het algemeen klassement. De beste juniorrijder komt ook in aanmerking voor een proefrit in een DTM-auto. Meer informatie over inschrijving is beschikbaar op https://www.dtm.com/de/dtm-trophy.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS