Formule 1

"Groter talent dan Ayrton en Schumacher! Hij heeft zich ontwikkeld en daar zie je nu het eindproduct"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 januari 2020 06:47 • Print artikel

Volgens voormalig F1-coureur Rubens Barrichello heeft Lewis Hamilton waarschijnlijk meer talent dan Ayrton Senna en Michael Schumacher. Dit komt met name door de rust die de wereldkampioen, volgens de Braziliaan, heeft wanneer hij onder druk komt te staan.

Lewis Hamilton Mercedes

“Hamilton heeft een talent wat mogelijk zelfs groter is dan dat van Ayrton en Schumacher”, aldus Barrichello tegenover ESPN Brazilië. “Het enige wat hij tekort kwam was volwassenheid. Hij heeft zich ontwikkeld en daar zie je nu het eindproduct.”

Als de voormalig F1-coureur gevraagd wordt wat de wereldkampioen nu zo goed maakt, reageert de Braziliaan dat dit is omdat hij in oververhitte situaties rustig blijft.

“Luister naar de teamradio tijdens de Braziliaanse Grand Prix. Hij is ongelofelijk rustig, geeft informatie door, zegt wat hij nodig heeft en wat hij niet nodig heeft”, legt de oud-coureur van onder andere Ferrari uit. Wanneer vervolgens gevraagd wordt hoe de perfecte coureur er uit ziet, zegt Barrichello: “De perfecte coureur zou Ayrtons vaardigheden hebben, Schumachers moed en Hamiltons coördinatie. Het zou een show zijn die je moet zien!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS