Formule 1

"Vettel is een groot kampioen, maar met Verstappen bij Red Bull en Hamilton bij Mercedes..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 januari 2020 11:02 • Print artikel

Sebastian Vettel kan ook na afloop van zijn contract bij Ferrari blijven, meldt F1-journalist Leo Turrini. De Italiaan is vaak goed ingelicht door zijn bronnen bij Ferrari. Zo meldde hij recent al dat de 2020 F1-auto van Ferrari er niet veelbelovend uitziet.

Formule 1

“Ik heb het gemeld, omdat het bizar is dat er allemaal van de euforie was”, aldus de journalist in de podcast Pit Talk en trekt hij ook in twijfel of Ferrari de beste motor heeft. “Het is waar dat vorig de Ferrari superieur was met het motorvermogen, maar zonder dat je het voordeel hebt om overal het voordeel van het vermogen te benutten, kun je weinig doen.”

Vervolgens richt Turrini zich in de podcast op de line-up en dat er met Charles Leclerc een specifieke keuze is gemaakt. “Ze hebben onbeperkt vertrouwen in hem getoond en laten hem zich nog beter voelen in Maranello. Zijn broer heeft zich zelfs bij de Ferrari Academie gevoegd”, aldus de Italiaan. “Ik denk dat met het tekenen van Verstappen bij Red Bull, het betekent dat ons snel verteld wordt dat Hamilton bij Mercedes blijft. Ferrari zit in de situatie waar Vettels contract afloopt. Ze kunnen met relatieve rust doen wat ze willen met de plek naast Leclerc.”

“Vettel is een groot kampioen, maar met Verstappen bij Red Bull en Hamilton bij Mercedes, kan Vettel wedden op een vierde team of als hij betere resultaten wil kan hij met Leclerc in Maranello blijven”, aldus Turrini over de toekomst van de Duitser. “Maar slechts zolang als het paar in staat is om een balans in hun relatie te behouden, eerlijk gezegd, zagen we dat niet vaak in 2019.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS