Formule 1

Mercedes blijft na 2021 wel in de Formule 1: "FinanciŽle lasten behoorlijk gereduceerd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2020 15:29 • Print artikel

De geruchten rond een vertrek van Mercedes uit de Formule 1 vieren hoogtij. Het F1-team uit Brackley domineert het kampioenschap sinds de invoer van de hybride motoren in 2014. Een vertrek na 2020 zou niet vreemd zijn, zeker nu de autofabrikant ook in de Formule E is gestapt. Recent kwam ook het gerucht in de wereld dat Lawrence Stroll en teambaas Toto Wolff het team bij een vertrek van Mercedes in 2021 willen omdopen in Aston Martin.

GP Italy Mercedes F1 Hamilton Bottas

Volgens de Italiaanse editie van het Amerikaanse Motorsport zijn de geruchten verre van juist. Deze beweren dat het team met de Zilverenpijlen nog een lange tijd in de hoogste klasse van de autosport blijft. Waaraan toegevoegd wordt dat Wolff zijn contract gaat verlengen bij het team. Eerder meldde Gazzetta dello Sport al dat Hamilton zijn aflopende contract met twee jaar gaat verlengen en in 2022 ook nog voor het team gaat rijden. Een tweede coureur gaat pas later aangekondigd worden, zo stelt het bericht. Dit gevecht zou gaan tussen de huidige coureur Valtteri Bottas en het talent George Russell.

Het budgetplafond wat vanaf 2021 ingesteld wordt, maakt het besluit voor Mercedes alleen maar makkelijker om te blijven, stelt het Amerikaanse Motorsport. Met het prijzengeld en de sponsoren worden de financiŽle lasten voor Daimler behoorlijk gereduceerd en gaat een deelname maar een schijntje kosten van wat het nu is.

ďIn aanvulling, de combinatie van hybride serieproductie en de huidige technische basis van de Formule 1, is perfect voor de marketingĒ, stelt het magazine. Voorlopig wordt het nog even afwachten wat men in Stuttgart gaat doen. Het Concorde Agreement is immers nog niet getekend door het Duitse bedrijf.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS