Formule 1

George Russell wil wereldkampioen worden: "Ik wil niet te ver vooruitkijken, dan verlies ik de juiste focus"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 januari 2020 09:29 • Print artikel

George Russell debuteerde vorig seizoen bij Williams in de Formule 1. De Brit versloeg Robert Kubica met verve, maar moet nog wachten op een plekje bij Mercedes. Natuurlijk wil de jonge coureur een auto om wereldkampioen mee te worden, vooralsnog richt hij zich op zijn huidige team.

George Russell F1 Williams

“Elke coureur in de Formule 1 wil wereldkampioen worden en kijkt uit naar die kans”, zei de 21-jarige Engelsman tegen het Japanse Auto Sport Web. “Elke coureur die een belletje van Mercedes krijgt, waaronder ik, zou het overwegen. Mercedes is het team dat vandaag de dag de F1 domineert.” Toch zei de Brit dat zijn focus nu ligt op het meeste uit zijn stoeltje bij Williams halen.

“Ik wil niet te ver vooruitkijken”, zei Russell. “Je wil dat risico niet nemen in verband met de volledige focus op je werk. Als je doorgaat met goed werk leveren, weet je dat de aanbiedingen ergens vandaan gaan komen. Dat is waar ik me tijdens elke race en elke vrije training weer op focus. Ik weet wat ik kan doen. Ik weet wat ik kan. De kans gaan komen als je je krachten maximaliseert in elke sessie.”

De jonge, Engelse coureur, die onder het management van Mercedes staat, verwacht dat Williams het dit jaar een stuk beter gaat doen dan in het teleurstellende 2019. “Maar iedereen wil verbeteren”, houdt Russell tactisch een slag om de arm. “Omdat dat is wat de Formule 1 is. Er is nog tijd voor het testen tijdens het voorseizoen en we verbeteren ons nog steeds. Op dit moment zitten we op de juiste weg.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS