Formule 1

Esteban Ocon was dicht bij een Mercedes-zitje voor 2020: "Het was alleen hij, die de beslissing nam, hij kan het beter zelf uitleggen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2020 16:03 • Print artikel

Esteban Ocon was in 2019 test- en reservecoureur bij het Formule 1-team van Mercedes. De Fransman leek grote kans te maken om aankomend seizoen plaats te nemen bij de Zilverenpijlen naast Lewis Hamilton. Uiteindelijk koos het team voor een langer verblijf van Valtteri Bottas. De 23-jarige Fransman zegt dat hij heel dicht bij een zitje voor dit seizoen was. Dichtbij, maar net niet genoeg...

Esteban Ocon F1 Mercedes

“Het was heel close”, zei Ocon tegenover ESPN toen hem gevraagd werd hoe dicht hij er bij was. Toen de verslaggever doorvroeg hoe dicht hij er bij zat, vervolgde de Fransman: “Echt close, tot het laatste moment waren er gesprekken. Maar dat is voorbij en nu moet ik vooruitkijken naar wat ik voor mij heb. Ik denk niet dat ik op de details inga. Misschien moet je het Toto vragen. Ik denk dat het alleen hij was die de beslissing nam, maar ik denk dat hij het beter kan uitleggen. Hij legde het mij ook uit, maar de belangrijkste reden is dat ik natuurlijk nog jong ben en de tijd heb.”

De deur naar Mercedes blijft voor de Renault-coureur wel openstaan. “Ik word nog steeds gemanaged door Mercedes, wat iets anders is dan het feitelijke F1-team”, aldus de Fransman. “Maar de toekomst is lang in de Formule 1 en ik ben er zeker van dat we elkaar weer gaan zien. We zijn toch niet erg ver van elkaar weg.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS