Formule 1

Ex-teambaas Jos Verstappen: "Vijf of zes coureurs hadden met Mercedes wereldkampioen kunnen worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2020 20:29 • Print artikel

Volgens Flavio Briatore hadden vijf of zes coureurs in 2019 wereldkampioen kunnen worden, wanneer zij de Mercedes onder hun kont hadden. De voormalig Benetton F1-teambaas van onder meer Jos Verstappen denkt dat Fernando Alonso een van die coureurs had kunnen zijn.

Flavio Briatore

“Mercedes is een onverslaanbaar slagschip”, zegt Briatore tegen het Italiaanse Autosprint. “Tenminste vijf of zes coureurs, waaronder Alonso, hadden de titel gewonnen met hun 2019-auto. Maar ik neem geen credits weg bij Hamilton, omdat je nog steeds de teamgenoot die naast je staat moet verslaan.”

Briatore reageert ook op de potentiële explosieve line-up van Ferrari, met Sebastian Vettel en Charles Leclerc. De Scuderia wil namelijk geen nummer één coureur aanwijzen. “Het is juist dat Leclerc en Vettel op gelijke voorwaarden staan, maar na vijf races moet Ferrari besluiten op wie ze inzetten”, aldus Briatore. Overigens vertelt de 69-jarige ook dat hij twee keer is benaderd vanuit Maranello voor een overstap. “De eerste was tussen 1994 en 1995”, claimt de Italiaan. “Ik had een serieus gesprek met Umberto Angelli, maar ik was te druk bij Benetton, waar ik ook een aandeel in het team had. Recenter sprak ik met Luca di Montezemelo, toen hij president van Ferrari was, maar we konden niet tot overeenstemming komen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS