Formule 1

Het huwelijk tussen Fernando Alonso en McLaren is definitief voorbij: "Tot onze conclusie gekomen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2020 09:15 • Print artikel

Fernando Alonso en McLaren zijn officieel uit elkaar. De Spanjaard vertrok aan het eind van 2018 bij het team en stapte uit de Formule 1. De voormalig wereldkampioen F1 wilde andere doelen nastreven, zoals het deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans, de Indy 500 en de Dakar Rally. Ondanks dat bleef Alonso ambassadeur van het team en kwam hij nog naar F1-races.

Fernando Alonso F1 Spa McLaren

De eerste deuken in de relatie ontstonden na de mislukte Indy 500 in 2019, waaraan McLaren met een eigen team deelnam. De auto was niet snel genoeg en Alonso kwam niet eens door de kwalificatie heen. Dit jaar wil het McLaren-team er wederom met een eigen auto heen, maar de Spanjaard gaf al aan met Andretti Autosports naar de Brickyard te willen. Daarmee werden de eerste breukjes in de relatie zichtbaar.

“Terwijl wij in onze relatie op natuurlijke wijze tot onze conclusie zijn gekomen, gaat Fernando altijd een onderdeel van de McLaren-familie blijven”, reageert McLaren in de Spaanse media. Met het vertrek heeft Alonso nu zijn handen vrij om met een ander team deel te nemen aan de Indianapolis 500.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS