Formule 1

De hoogste notering voor Max Verstappen, nu de volgende stap...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 januari 2020 00:13 • Print artikel

Het seizoen zit er op, de punten zijn geteld en tevreden kunnen we constateren dat Max Verstappen zich weer verbeterde ten opzichte van de vorige seizoenen. Verstappen eindigde als derde in het klassement, de hoogste eindnotering voor de Nederlander in zijn loopbaan tot nu toe. In Abu Dhabi, waar de afsluitende race plaats vond, legde Verstappen beslag op de tweede plaats. Met het seizoen 2020 op komst, gaat Verstappen vol vertrouwen het nieuwe jaar in.

Max Verstappen

Verstappen werd in Abu Dhabi dus knap tweede, achter de nog steeds ongenaakbare koploper Lewis Hamilton. Hoewel Verstappen het graag anders had gezien, werd de achterstand op Mercedes nog niet overbrugd. Dat was wel het geval met Ferrari, de achterstand die Red Bull had is ondertussen ingelopen.

Duitsland het hoogtepunt
Hoewel het gevoel misschien iets anders zegt, was het dus Verstappens beste seizoen tot nu toe. Desondanks was het ook wat betreft de auto een wisselvallig seizoen, een seizoen waarin wellicht meer mogelijk geweest was. Desondanks waren er weer talloze hoogtepunten, de zege in Duitsland was wel het absolute hoogtepunt. Verstappen won daar in een chaotische race tot grote vreugde van de tienduizenden meegereisde Nederlanders. Want de racesport leeft als nooit tevoren sinds Verstappen in 2015 debuteerde in de Formule 1. Volledig Oranje tribunes moeten ook Verstappen zelf goed hebben gedaan.

Mentaal ijzersterk
Verstappen zal wellicht in 2020 in staat zijn om meer dan alleen de kruimels die Mercedes laat liggen op te rapen. Kan er wat betreft de auto nog meer progressie geboekt worden en kan het verschil in snelheid gereduceerd worden, dan is Verstappen een serieuze gegadigde voor de wereldtitel. Max Verstappen toonde zich ook mentaal ijzersterk dit seizoen. Verstappen is nog steeds een talent gezien zijn leeftijd. Een ander talent, Charles Leclerc, brak dit seizoen ook door in het circus dat Formule 1 heet. Leclerc en Verstappen vochten op de kartbaan vroeger al heroïsche gevechten uit, de verwachting is dat beide heren in de toekomst ook zullen strijde om de wereldtitel in de Formule 1.

Goedkopere verzekering?
Verstappen had minder ongemak met zijn auto en dus zal de verzekeringspremie van het team van Red Bull niet al te veel oplopen. Heb jij ook weinig schade gehad met je auto, of juist wel? Kijk of je autoverzekering goedkoper kan door Overstappen.nl - autoverzekering afsluiten te raadplegen. Want waarom zou je teveel betalen?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS