Formule 1

GERUCHT - Nemen Lawrence Stroll en Toto Wolff het Mercedes F1-team over? Debuteert Aston Martin in de F1?

Uitgegeven door Peter Vader • 20 januari 2020 13:54 • Print artikel

Lawrence Stroll en Toto Wolff zouden van plan zijn het Mercedes-fabrieksteam vanaf 2021 over te nemen volgens de ervaren Duitse correspondent Ralf Bach. Het bericht, gepubliceerd op Bach's website f1-insider.com, zegt dat teambaas Wolff een deal had gesloten om Chase Carey bij Liberty Media te vervangen. Maar Ferrari verzette zich tegen dat plan en eiste dat Wolff tenminste drie jaar aan ‘tuinverlof’ zou besteden. En dus veranderde Toto van richting, in plaats daarvan koos hij ervoor om samen te werken met Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll om zodoende het in Brackley gevestigde team over te nemen, dat sinds 2014 elk wereldkampioenschap heeft gewonnen.

Toto Wolff F1 Mercedes
Mercedes teambaas Toto Wolff: "Wat gaat het worden?"

Mercedes wordt Aston Martin?
Miljardair Lawrence Stroll, wiens zoon Lance rijdt voor Racing Point, is recentelijk in verband gebracht met een overname van $ 260 miljoen van de Britse autofabrikant Aston Martin. Het gerucht ging dat Aston Martin, momenteel de titelsponsor van Red Bull met Max Verstappen en Alex Albon, daarom vanaf 2021 de nieuwe identiteit van Racing Point zou kunnen worden. Maar Bach beweert dat Stroll en Wolff in plaats daarvan van plan zijn Mercedes als Aston Martin te herbenoemen.

Lawrence en Lance Stroll
Links Lawrence en rechts Lance Stroll

Mercedes nog niet getekend

"Toto wil voorbereid zijn als Mercedes uitstapt (uit de Formule 1) en alleen als motorfabrikant verdergaat", zei voormalige F1-supremo Bernie Ecclestone. "Het feit dat Mercedes de nieuwe Concorde-overeenkomst voor 2021 nog niet heeft ondertekend, is vreemd", voegde hij eraan toe. “Maar waarom zou Mercedes zoveel geld blijven uitgeven als ze al alles hebben gewonnen? Qua imago is de groep volledig tevreden met de marketingresultaten van de hybride motoren.”

Aston Martin Racing logo

Een interessant scenario
Aan de hand van het verhaal is een interessant scenario denkbaar als je dat koppelt aan de huidige ontwikkelingen rondom een aantal F1-persoonlijkheden. Eén plus één is twee. Uw RaceXpress-redacteur laat zijn gedachten even de vrije loop: "In de wandelgangen wordt al enige tijd gefluisterd dat Mercedes inderdaad plannen zou hebben om met de F1 te stoppen. Ze hebben zich jarenlang bewezen in de hoogste divisie van de autosport en zetten nu ook een fabrieksteam in de Formula E in met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries. Elektrisch is toch de toekomst? Aston Martin heeft geld nodig en kan de dollars van F1-fan Lawrence Stroll goed gebruiken. In de emotie en beleving zit dat ook goed, de Canadees is erg gecharmeerd van oude, premium automerken met roemrijke historie. Toto Wolff wil zijn managementcapaciteiten graag voortzetten in de voor hem vertrouwde wereld van de Formule 1, Adrian Newey drijft langzaam weg van Red Bull richting Aston Martin (Valkyrie), en Lewis Hamilton zou als meervoudig wereldkampioen makkelijk garant kunnen staan voor nieuw succes. Wat is er mooier voor de Brit om met een merk uit eigen land het record aan F1-wereldtitels te veroveren?" Nogmaals, het is maar een gedachte…

Lewis Hamilton Union Jack flag
Brits wereldkampioen met een Britse F1-auto?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS