Formule 1

Raceteam van Max Verstappen gewaarschuwd: "Niet te afhankelijk worden van Adrian Newey, zorg ervoor dat er altijd jonge..."

Uitgegeven door Peter Vader • 21 januari 2020 06:08 • Print artikel

Red Bull Racing, waar Max Verstappen en Alex Albon komend seizoen de eer verdedigen, moet voorzichtig zijn om niet te afhankelijk te worden van technische baas Adrian Newey, volgens voormalig F1-coureur Giedo van der Garde. Newey wordt beschouwd als één van de grootste auto-ontwerpers ooit in de F1-geschiedenis. In de afgelopen jaren heeft hij echter afstand genomen van de F1, om een America's Cup-jacht en Aston Martin's Valkyrie-supercar te ontwerpen.

Adrian Newey F1 Red Bull

"Hij bereikte niets meer"
Van der Garde zei dat het recente voorbeeld van Paddy Lowe een waarschuwing voor Red Bull zou moeten zijn. “Lowe was vele jaren succesvol bij Mercedes", vertelde hij bij RTL GP magazine, "maar toen ging hij naar Williams en bereikte niets meer." De 57-jarige Lowe was inderdaad met Mercedes een leidende figuur toen Mercedes het vroege tijdperk van de power unit domineerde. Desondanks werd hij vorig jaar bij Williams ontslagen tijdens hun competitieve debacle van het heftig worstelende team.

"Zorg voor jonge, goede mensen"
“Je kunt zien dat het gevaarlijk kan zijn om altijd dezelfde mensen aan de top van een team te hebben, want die constante uitdaging is nodig", aldus Van der Garde. Je moet er altijd voor zorgen dat er hele goede jonge mensen rond de oude garde zijn. Dat zullen ze zich nu ook bij Red Bull moeten realiseren”, voegde hij eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS