Formule 1

Ocon contra Verstappen: "Wat er toen in Brazilië gebeurde, werd iets groots voor de buitenwereld"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 januari 2020 18:32 • Print artikel

Esteban Ocon zegt dat hij geen probleem heeft met het vooruitzicht om in 2020 weer met Max Verstappen wiel tegen wiel te gaan strijden. Op de dinsdag toen de Abu Dhabi-F1 test van start ging na de laatste F1 GP van 2019, kreeg de Fransman Ocon zijn eerste indruk aan het stuur van de Renault van 2019, voorafgaand aan zijn terugkeer naar het F1-racen komend seizoen. "Het grootste verschil is dat ik meer ruimte in de auto heb", zei Ocon, die in 2019 als reserve- en testrijder van Mercedes doorbracht.

Esteban Ocon F1 Renault

"Ik waardeer elke minuut"
“De Renault is gebouwd voor Daniel en Nico, dus hij is ruimer dan de Mercedes voor Lewis en Valtteri. Dus dat maakt het eenvoudiger.” Ocon zei dat het hem enige tijd kostte om op snelheid te komen en rapporteerde: “De motor is ook nieuw voor mij, maar het ontbreekt niet aan vermogen. We moeten werken aan de balans, maar voor mij was het heel belangrijk om deze dagen te krijgen. Om ervaring op te doen. Er zijn slechts zes testdagen in de winter, dus drie per coureur. Ik heb niet veel gereden in 2019, dus ik waardeer elke minuut dat ik in de Renault kan stappen." Esteban Ocon, 23, probeerde ook de Pirelli banden 2019 en 2020 en merkte op tegen grandpx.news: "Ik kan nu niet zeggen dat het verschil dag en nacht is, maar ik wil niet in detail treden."

"Niet zo ernstig als het leek"
Voor wat betreft het vooruitzicht op zijn terugkeer op de grid volgend jaar, zei Ocon dat hij meer dan blij is om opnieuw wheel-to-wheel te gaan met Max Verstappen. Aan het einde van zijn laatste seizoen op de grid, 2018, botste hij met Verstappen in de race en werd daarna geconfronteerd en belaagd door de woedende Nederlander. "Ik ben blij om weer tegen alle coureurs te racen", glimlachte Ocon naar de krant Le Figaro. “Het is waar dat ik mijn hele carrière met Max heb gevochten, maar wat er toen in Brazilië gebeurde, werd iets groots voor de buitenwereld, maar is werkelijkheid niet zo ernstig als het leek. Ondanks wat er is gebeurd, hebben we respect voor elkaar. Deze bladzijde is omgedraaid en we zullen elkaar opnieuw op het circuit gaan bevechten”, voegde de Fransman eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS