Dakar

Erik van Loon: "Voor de eerste editie is het zeer geslaagd, naar mijn mening..."

Uitgegeven door Johan Vis • 18 januari 2020 10:28 • Print artikel

De laatste etappe van de Dakar Rally 2020 zit erop! Erik van Loon en Sébastien Delaunay eindigden de rally met de 13e tijd op 7 minuten van Al Attiyah, ondanks een klapband. Sainz won de rally, Van Loon 26e. In de tweede week lieten Van Loon en Delaunay hun potentie zien, ze zijn blij dat ze aan de finish zijn.

Dakar 2020 Erik van Loon en Sébastien Delaunay

“Het was een zware Dakar,” vertelde Van Loon. “Vooral omdat de gemiddelde snelheid heel erg hoog lag. Dan moet je heel erg goed opletten. In de eerste week hebben we pech gehad, maar in de tweede week laten we zien dat we in de top tien thuishoren met een aantal goede resultaten. Dus qua rijden ben ik tevreden, ook de samenwerking in de auto met Sébastien was goed. Wat dat betreft ben ik tevreden, maar vooral blij dat we zijn gefinisht.”

Van Loon is zeer te spreken over de organisatie van de rally in Saoedi-Arabië. “Qua organisatie, proeven en bivakken hebben we dit jaar weinig gedoe gehad. Dat was in Zuid-Amerika wel eens anders. De mensen hier zijn heel vriendelijk en het landschap is geweldig. Voor de eerste editie is het zeer geslaagd, naar mijn mening. De Dakar heeft hier veel potentie.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS