Dakar

Gerard de Rooy hard in zijn oordeel: "We presteren ondermaats, moeten betere rijders klaarstomen"

Uitgegeven door Bart • 16 januari 2020 15:46 • Print artikel

Dakar Rally 2020: Gerard de Rooy is duidelijk niet te spreken over de prestaties van het team en van zijn coureurs tijdens de Dakar Rally van 2020. De eigenaar van Team de Rooy is als teambaas in Saudi-Arabië aanwezig en staat aan de kant vanwege een hernia. Vooraf had het team de troeven Janus van Kasteren en Vick Versteijnen in het vuur, maar beide coureurs hebben wisselend gepresteerd. De Rooy vindt dan ook dat alles een stuk beter kan.

Gerard de Rooy


Van Kasteren stond na de tiende etappe op de zevende plaats in het klassement en Vick Versteijnen rijdt na veel pech alleen nog in het Experience-klassement mee. "Janus heeft veel kapotte banden gehad, waardoor hij in het stof van de anderen kwam te rijden”, zegt Gerard de Rooy in gesprek met Omroep Brabant. “En Vick heeft een pechduiveltje op zijn schouders zitten. Het is lang geleden dat wij zo ondermaats hebben gepresteerd.”

Vorig jaar in Peru eindigde De Rooy nog op de derde plaats en hij weet dat het in de komende editie beter moet. "Het is tijd om actie te ondernemen. Wij moeten gewoon betere rijders gaan klaarstomen voor komend jaar en meer gaan oefenen. Volgend jaar komen we terug met een beter en sterker team."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS