Formule 1

Ross Brawn blij met kans voor Nyck de Vries: "Er zijn jongens die het makkelijker hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 december 2019 19:04 • Print artikel

Nyck de Vries won dit jaar het Formule 2-kampioenschap, maar in tegenstelling tot vice-kampioen Nicholas Latifi was er voor de Nederlander geen plek in de Formule 1. De voormalig McLaren-protégé vond echter onderdak bij Mercedes-Benz EQ in de Formule E.

Nyck de Vries


Een belangrijke reden voor het niet doorbreken van talenten als De Vries wordt het ontbreken van geld genoemd. Latifi heeft bijvoorbeeld een steenrijke vader achter zich staan die een flinke duit in het zakje heeft gedaan om de Canadees bij Williams te laten debuteren. Een andere reden is dat er weinig aandacht is voor de opleidingsklassen, waardoor het voor talent lastig is om door te breken.

“Het is een van de redenen waarom het belangrijk is dat we fans bij elke fase van de coureur betrekken”, zegt de sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Ze zien hun favoriete namen presteren in een juniorteam en groeien mee. Dat voegt een extra dimensie toe. Dat is waarom we de aandacht van de coureurs zo veel mogelijk in de media willen.”

De Brit is daarom ook blij dat onze landgenoot een kans in de Formule E heeft gekregen. “Hij kende een lastige periode, reed vele jaren in de F2 en moest vechten voor zijn plek”, vervolgt de voormalig teambaas van Ferrari en Benetton, over de Fries. “Hij heeft het op het laatste moment gevonden en we hebben hem uiteindelijk geholpen. Het pakte goed voor hem uit, dus dat is een verhaal waar ik blij mee ben. Er zijn jongens die het makkelijker hebben, omdat ze tot een opleidingsprogramma behoren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS