Formule 1

McLaren bouwt revolutionaire simulator: "Een geweldige stap vooruit"

Uitgegeven door Bart • 12 december 2019 21:02 • Print artikel

Het Formule 1-team van McLaren bouwt momenteel aan een compleet nieuwe simulator. Het team uit Woking kende afgelopen jaar het beste seizoen in jaren, maar is ook nog steeds in ontwikkeling. Zo wordt er ook volop gebouwd aan een nieuwe windtunnel voor 2021. Ooit was McLaren's simulator de beste in de wereld, maar volgens de nieuwe technische baas James Key was deze behoorlijk aan vervanging toe.

McLaren


"Deze simulator is volledig nieuw en het is een driver-in-the-loop simulator", zegt Key tegen Motorsport.com. "Dit is een geweldige stap vooruit in vergelijking met de oude simulator. McLaren was ooit pionier op het gebied van simulatoren, maar de wereld heeft niet stilgestaan. Dit is een groot project binnen ons team, ik hoop dat hij komend jaar klaar zal zijn."

Het simulatorwerk wordt binnen McLaren vooral gedaan door Formule E-coureur Oliver Turvey, Formule 2-coureur Sergio Sette Camara en World's Fastest Gamer Rudy van Buren. "Onze huidige simulator is gebaseerd op wat jaren geleden mogelijk was. Hij is nog altijd zeer waardevol, maar de technologie is beter geworden. We kennen de grenzen en beperkingen van de eerste en tweede generatie simulatoren. De derde generatie is een heel ander beestje. De technologie is erg nieuw en erg anders. Dit project is een compleet nieuw en frisse start."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS