Formule 1

Bernie Ecclestone ziet Sebastian Vettel afhaken na 2020: "Zou er mijn geld niet op inzetten"

Uitgegeven door Bart • 12 december 2019 15:05 • Print artikel

Sebastian Vettel staat meer en meer onder druk nu hij het afgelopen seizoen slechts één race gewonnen heeft. Alleen in Singapore mocht de 32-jarige Duitser het hoogste treetje van het podium beklimmen. Zijn jonge teamgenoot Charles Leclerc, en tevens eerste concurrent, wist twee races te winnen. Onder meer de thuisrace voor Ferrari in Monza. Wat dit inhoudt voor de toekomst van Vettel moet 2020 uitwijzen. Kan hij zich nog een keer oprichten of wordt het zijn laatste seizoen in de Formule 1? Bernie Ecclestone denkt dat het wel eens Vettels laatste jaar kan worden.

Sebastian Vettel


Volgens Ecclestone haalt Vettel niet het uiterste uit zijn mogelijkheden. "Ik heb dit jaar niet de Vettel gezien die alles doet om te winnen", aldus Ecclestone tegen GP Fans. "Ik zou niet kunnen zeggen of hij in 2021 nog in de Formule 1 actief is. Ik zou er mijn geld in ieder geval niet op inzetten, maar hij zal zelf die afweging moeten maken."

Vettel krijgt in 2020 een waarschijnlijk nog zwaardere kluif aan Leclerc. "De jonge Leclerc doet me denken aan Michael Schumacher. Hij kan een grote worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS