Formule 1

"In de eerste helft van het seizoen was Alex Albon beter en in de tweede helft..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 december 2019 20:12 • Print artikel

Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat moet volgens voormalig F1-coureur Sergey Sirotkin zijn teamgenoot Pierre Gasly in 2020 gaan verslaan om zijn stoeltje bij het Formule 1-team uit Faenza veilig te stellen. Kvyat zei recent dat 2019 zijn beste jaar in de hoogste klasse van de autosport was, maar zijn landgenoot denkt echter dat de prestatie van de Toro Rosso-coureur lastig te beoordelen was.

Daniil Kvyat


“Aan de ene kant keerde hij met meer vertrouwen, verstandiger en volwassener terug in de F1”, aldus Sirotkin tegen Izvestia. “Aan de andere kant had hij geen duidelijk voordeel ten opzichte van zijn teamgenoten. In de eerste helft van het seizoen was rookie Alex Albon beter en in de tweede kan gesteld worden dat hij verslagen werd door Pierre Gasly. Ja, in de races werd hij wel constanter, maar het belangrijkste voor hem is om nu de trend om te keren en Gasly te gaan verslaan.”

“We weten allemaal hoe snel Red Bull kan zijn met haar beslissingen, dus bestaat het risico dat ze snel een vervanger vinden. Maar ik denk dat hij op gelijke voorwaarden kan vechten met Gasly en hem kan verslaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS