Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Opgepast, de Le Mans hypercar komt er aan! De nieuwe Premier League van het endurance racing!

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2019 09:06 • Print artikel

Afgelopen donderdag heeft de FIA ​​World Motor Sport Council in Parijs de basis gelegd voor de nieuwe endurance race-serie, de Le Mans Hypercar-klasse, die zal worden geïntroduceerd voor het World Endurance Championship 2020-21. De FIA ​​World Motor Sport Council, de hoogste autoriteit op het gebied van endurance racen, heeft de eerste maatregelen goedgekeurd die zijn voorgesteld door de ACO en de FIA ​​WEC met betrekking tot de nieuwe Hypercar-topklasse, die vanaf het seizoen 2020-21 voor het eerst wordt verreden.

Hypercar original logo

Wereldtitels
De organisatie zal de titel van FIA World Endurance Champion toekennen aan de winnende Le Mans Hypercar-coureurs. De teamtitel wordt toegekend aan de auto met de meeste punten. Als een team meerdere auto's inzet, worden de punten toegekend aan de hoogst geplaatste auto in elke race. De Le Mans Hypercars worden gehomologeerd onder de naam van het merk en deelname dient te worden goedgekeurd door het Endurance Committee.

Tests
In tegenstelling tot de huidige regels, zullen testen niet worden beperkt in het eerste jaar van homologatie, om zodoende de teams voldoende gelegenheid te geven om hun auto's te ontwikkelen. Vanaf het tweede jaar zullen er wel beperkingen van toepassing zijn. Zoals al het geval was bij de LMP1, zullen beperkingen worden opgelegd aan de samenstelling van de Le Mans Hypercar-teams: 40 mensen voor een team dat twee auto's inzet, 43 personen als het hybriden zijn.

Le Mans Hypercar en LMP2
Om het gezamenlijk racen op de baan te vergemakkelijken, heeft LMP2 één bandenleverancier en wordt het motorvermogen vanaf volgend seizoen met 30kW verlaagd. Deze maatregelen helpen de kosten onder controle te houden. Het ontvouwen van de Le Mans Hypercar-klasse verloopt geheel volgens schema, ze zijn er klaar voor om deel te nemen aan de strijd voor het FIA World Endurance Championship 2020-21.

Hypercar logo racing car

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS